Kultúra

53 évesen meghalt Dario G, a 90-es évek egyik fő slágergyárosa

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. június 18. 15:01

Legyőzte a végbélrák Paul Spencert, azaz Dario G-t, akinek az ezredforduló legnépszerűbb diszkóslágereit köszönhette Európa.

53 éves korában elhunyt Paul Spencer, a manchesteri Dario trió alapítója, aki Dario G néven vált Európa-szerte híressé. A BBC azt írja, hogy Spencer végbélrákkal küzdött, és végül a négyes stádiumú daganatos betegség legyőzte őt.

A Dario G-t 1997-ben alapította Scott Rosser, Paul Spencer és Stephen Spencer, majd társai kiváltak, és Paul Spencer egyedül folytatta popzenei projektet, a zenekészítést egészen haláláig folytatta.

A Dario G olyan slágereket szállított az európai diszkókba, mint a Sunchyme, a Sunmachine, a Voices, a Dream to Me vagy a Carnaval De Paris, az 1998 FIFA futball-vébére született dal.

 

 

Nagy szomorúsággal jelentjük be, hogy szeretett Paul Spencerünk a mai napon elhunyt. Végig pozitív maradt, de ez volt az a csata, amelyet már nem tudott megvívni. Csodálatos zenei örökséget és sok boldog emléket hagyott maga után. Mindenkinek hiányozni fog, aki szerette. Ragyogjon fényesen a mi nagy csillagunk

– így jelentette be családja hétfőn Facebookon és Instagramon Paul Spencer halálát.


Paul Spencer halála megrázta pályatársait.

„Nincsenek szavak. Mindig a jók mennek el. Nagyon fogsz hiányozni testvér” – írta a Phats and Small duó. „Nagyon fogsz hiányozni” – írta Alice Deejay.

Nyitókép: Dario G / Facebook

#Kultúra#dario g#halál#elhunyt#diszkó#zene#paul spencer

Címlapról ajánljuk