Kultúra

Alföldi Róbert Tompos Kátyától búcsúzik: Hullámokban tör rám a fájdalom. Hullámokban tör rám a sírás...

rtl.hurtl.hu

2024. május 31. 15:09

Alföldi Róbert színművész, rendező megható sorokkal emlékezett a tragikusan fiatalon elhunyt Tompos Kátya színművésznőre.

„KÁTYENKA – mindig így hívtalak, most sem máshogy…” – így kezdi Facebook-bejegyzését Alföldi Róbert színművész, rendező, aki – számos gyászolóhoz hasonlóan – a 41 éves korában elhunyt Tompos Kátya színművésztől búcsúzik. 

Feleleveníti, hogyan invitálta meg a Bárka Színházba Tompos Kátyát:

Minden semmi ahhoz képest, hogy meghaltál, édesem.

De itt van előttem, ahogy a József Attila Színház művészbüféjében megkérdeztelek, nem tudom már mikor, hogy jönnél-e a Bárkába.

És jöttél... és ahogy így jönnek elő az évek, a közös évek, emlékek, rájöttem, hogy az elmúlt 20 év legfontosabb pillanataiban, időszakaiban ott voltál.

A teljes bejegyzést itt olvashatja el:


Május elején derült ki, hogy Tompos Kátya egy ritka daganatos betegségben szenved. A színésznő barátai és kollégái jótékonysági rendezvényt szerveztek, hogy pénzt gyűjtsenek a külföldi gyógykezelésre.

Az énekes-színésznő a Once című musicalre készült, amikor Barabás Éva öt évvel ezelőtt portréinterjút készített vele. Ezzel a fenti videóban megnézhető bensőséges beszélgetéssel emlékezünk rá:


Nyitókép: Alföldi Róbert (b) Henry Higgins és Tompos Kátya (j) Eliza Doolittle szerepében a My Fair Lady című musical próbáján a budapesti Centrál Színházban 2016. szeptember 28-án. – Fotó: Kallos Bea / MTI

 

#Kultúra#tompos kátya#alföldi róbert#nekrológ#gyászhír

Címlapról ajánljuk