Kultúra

Magyar animátorok munkái is láthatók Cannes-ban

rtl.hurtl.hu

2024. május 23. 14:45

A részletekről Tóth László Istvánt, a Kecskemétfilm projektvezetőjét és Klingl Bélát, a KGB stúdió vezetőjét kérdezte a Klubrádió. 

A Cannes-i filmfesztiválon két magyar vonatkozású film is szerepel a versenyprogramban. Michel Hazanavicius Oscar-díjas rendező animációs filmjének, a The Most Precious of Cargoes több mint felét a Kecskemétfilm Kft. készítette.

Az animációs film egy drámai történetet mesél el a holokauszt idején, és június 9-én az annecy-i filmfesztivál nyitófilmje lesz, írja a Klubrádió, akik Tóth László Istvánnal, a Kecskemétfilm projektvezetőjét és Klingl Bélát, a KGB stúdió vezetőjével készítettek interjút

Tóth László István, a Kecskemétfilm projektvezetője kiemelte, hogy az animáció nem csak gyerekeknek szóló műfaj, és büszkék a filmjükre, amely élőszereplős fesztiválon versenyez. A másik film, a Sean Baker rendezte Anora vizuális trükkjein a budapesti KGB Stúdió dolgozott. A film egy sztriptíztáncosnő és egy gazdag orosz oligarcha fia közötti kapcsolatot mutat be.

Klingl Béla, a KGB stúdió vezetője nyolc fős csapatával négy hónap alatt 100 trükkjelenetet készített, többek között sztriptízbár jeleneteket, autós jeleneteket és kaszkadőr jelenetek digitális utómunkálatait. A csapat nagy része online dolgozott, mivel a filmet New Yorkban forgatták, de a trükkmunkák Budapesten készültek.

Mindkét filmben a magyar alkotók kiemelkedő munkát végeztek, hozzájárulva a nemzetközi produkciók sikeréhez és elismeréséhez – olvasható az interjúban.

A kecskeméti stúdió munkáival korábban az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép (illusztráció): RTL

#Kultúra#klubrádió#cannes#magyar#animátor

Címlapról ajánljuk