Kultúra

Egyelőre megmenekült Elvis háza, felfüggesztették az árverését

rtl.hurtl.hu

2024. május 22. 21:50

Gracelandet egy cég akarja megszerezni, amely azt állítja, hitelt adott Lisa Marie Presleynek és Elvis otthona volt a jelzálog.

A bíróság felfüggesztette Elvis Presley házának az elárverezését – írja a BBC. Graceland azért került volna kalapács alá, mert a decemberben meghalt Lisa Marie Presley egy 3,8 millió dolláros hitel biztosítékaként használta, amelyet soha nem fizetett vissza. Legalábbis ezt állítja az a cég, a Naussany Investments, amely a kölcsönt adta.

Ezzel szemben Presley unokája, Riley Keough színésznő – aki megörökölte Gracelandet és Presley hagyatékának nagy részét – szerint a kölcsönről szóló papírok hamisak, és az anyja aláírását meghamisították.

A Graceland és az Elvis Presley Enterprises azt közölte a BBC-vel, hogy „amint azt a bíróság most világossá tette, az állítások nem voltak megalapozottak. Nem lesz árverés”.

„Graceland továbbra is úgy fog működni, ahogyan az elmúlt 42 évben, biztosítva, hogy az Elvis-rajongók a világ minden tájáról továbbra is meglátogassák ikonikus otthonát” – tették hozzá.

A terület nem csak emiatt lehet fontos a színésznőnek, hanem azért is, mert ott van eltemetve Elvis, valamint szülei, lánya, Lisa Marie és fia, Benjamin Keough.

Nyitókép: Wikipédia/Joseph Novak

#Kultúra#graceland#elvis presley#lisa marie presley#riley keough#hitel#bíróság#per

Címlapról ajánljuk