Kultúra

Cserhalmi György az irigységről üzent Vidnyánszky Attilának

rtl.hurtl.hu

2024. május 11. 9:08

Cserhalmi György rövid, de velős üzenetet küldött Vidnyánszky Attilának, aki nem hívta fel Kulka Jánost, amikor a Nemzet Színészének választották. 

„Mennyi indulatot vált ki a hatalmasokból, ha valaki ott van, ahova egyébként is való: a Nemzet Színészei között” – írta Cserhalmi György, aki a Színház Online szerkesztőségén keresztül üzent Vidnyánszky Attilának.

Cserhalmi György hozzátette:

Aki pedig irigyli tőlünk azt a pici szabadságot is, hogy tizenegyen dönthetünk a tizenkettedikről, annak az órája rossz irányba ketyeg. Már ameddig ketyeg.

Az ügy előzménye, hogy Vidnyánszky Attila egy 24 éves szokást megszakítva nem hívta fel Kulka Jánost, amikor a színészt megválasztották a Nemzet Színészének.  A cím új birtokosát a hagyomány szerint a Nemzeti Színház mindenkori vezérigazgatója értesíti, de ez most nem történt meg. 

A Híradó a héten megkérdezte erről Vidnyánszky Attilát is, aki nem volt hajlandó válaszolni kérdéseinkre. Indulatosan azt mondta, az RTL-nek „nincsen joga kérdezni”, mert mérgezi az emberek lelkét.


Pénteken a Híradónak azt mondta Molnár Piroska, hogy a fia ballagásra sietett Vidnyánszky Attila, ezért nem volt ideje felhívni Kulka Jánost múlt pénteken, amikor a Nemzet Színészének választották. A színésznő hozzátette: nem csak szokásjog, de a grémium szabályzatában is az szerepel, hogy a Nemzeti Színház mindenkori igazgatójának feladata értesíteni az új Nemzet Színészét.


Nemcsák Károly örült Kulka János megválasztásának:


Nyitókép: Az életműdíjjal kitüntetett Cserhalmi György Kossuth- és Balázs Béla-díjas színész, a Nemzet Színésze a Magyar Filmkritikus Díjak ünnepélyes átadásán a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) fővárosi székházában 2020. január 31-én. Fotó:MTI/Máthé Zoltán

 

#Kultúra#cserhalmi györgy#vidnyánszky attila#nemzet színésze#kulka jános

Címlapról ajánljuk