Híradó

Molnár Piroska úgy tudja, Vidnyánszky Attila a fia ballagása miatt nem hívta fel Kulka Jánost

Fehér IstvánFehér István

2024. május 10. 18:53

A fia ballagásra sietett Vidnyánszky Attila, ezért nem volt ideje felhívni Kulka Jánost múlt pénteken, amikor a Nemzet Színészének választották. Így tudja Molnár Piroska, aki exkluzív interjút adott az RTL-nek. A Kossuth-díjas színésznő szerint azonban nem csak szokásjog, de a grémium szabályzatában is az szerepel, hogy a Nemzeti Színház mindenkori igazgatójának feladata értesíteni az új Nemzet Színészét.

Molnár Piroska az otthonában nyilatkozott az RTL-nek a Nemzeti Színésze választás körüli eseményekről. Azt mondta, a színészek gyűlését a Nemzeti Színház igazgatója hívta össze múlt péntekre. A teátrum vezetőjének csak adminisztratív feladata van ilyenkor, szavazati vagy javaslattételi joga nincs. A grémium egyhangúlag döntött Kulka János mellett, a döntésről tájékoztatták Vidnyánszky Attilát is.

Az igazgató úrnak családi elfoglaltsága volt, a kisebbik gyermeke ballagott, nem is Budapesten.

Molnár Piroska szerint erre hivatkozva nem hívta fel Vidnyászky Attila Kulka Jánost. Pedig ez a mindenkori vezérigazgató feladata.

Nem emlékszem, hogy lett volna olyan eset, hogy nem az igazgató hívja föl, de Vidnyánszky Attila esetében sem soha eddig ilyen

– mondta Molnár Piroska.

Benedek Miklós halála után Vidnyánszky Attila betegsége miatt két hónapig nem választottak új tagot a nemzeti színészei közé. Molnár Piroska azt mondja, ezt sem értette, hiszen

semmi sem írja elő, hogy személyesen kellene jelen lennie az igazgatónak a döntéskor.

Szerdán próbáltuk megtudni Vidnyánszky Attilától, hogy miért nem ő hívta fel Kulka Jánost.

„Ennek a csatornának joga nincsen kérdezni! Olyan szinten pusztítják a magyar ember lelkét maga személyesen is, ön is” – közölte a stábbal a direktor.

Molnár Piroska erről a jelenetről is elmondta a véleményét.

„Láttam ezt a riportot, ilyen nincs, hogy valakinek nincs joga kérdezni. Természetesen neki joga van nem válaszolni, bár ezt kicsit megkérdőjelezném, mert egy ekkora intézmény vezetőjének, aki sok más intézmény élén vezető szerepet foglal el, majdnem kötelessége lenne válaszolni, ha kérdezik valamiről.”

Arról egyébként nem tud, hogy Vidnyánszky Attila azóta felhívta-e Kulka Jánost.

Arra a kérdésre, hogy szerinte nem lenne-e helyénvaló, hogy ezt megtegye és gratuláljon Kulkának, Molnár Piroska azt mondta: „Az az ő dolga nekem ebben nincs kompetenciám. Az, hogy nekem van-e véleményem, azt megtartom magamnak.

Molnár Piroskát Udvaros Dorottya esetéről is kérdeztük. A színművész múlt héten jelentette be, hogy 22 év után távozik a Nemzeti Színház társulatából. Szerinte közéleti kiállásai is közrejátszottak a távozásához.

Vidnyánszky Attila kirohanása az RTL ellen:

#Híradó#Videó#Bulvár#molnár piroska#top hírek#nemzet színésze#vidnyánszky attila#kulka jános#ma

Címlapról ajánljuk