Kultúra

70 millióért árulják Törőcsik Mari velemi házát, nem lett emlékház

rtl.hurtl.hu

2024. április 22. 7:51

Nem lett belőle emlékház.

Törőcsik Mari egykori, három éve üresen álló velemi házát majdnem 70 millió forintért árulják, közölte a Blikk. Az ingatlan, ahol a Nemzet Színésze élete utolsó éveit töltötte, egy 1450 négyzetméteres telken található, és mintegy 140 négyzetméteres régi parasztházat foglal magában. Törőcsik 1973-ban vásárolta meg, majd tíz évvel ezelőtt ajándékozta lányának, Teréznek. Az ingatlant először ismerősöknek próbálták értékesíteni, majd nyilvánosan is hirdették, 69 millió forintért.

Törőcsik Mari és Maár Gyula rendező Vas megyei háza az elmúlt három évben üresen áll, és a színésznő halála óta szellemházzá vált. A Velem főutcáján álló épületet eredetileg emlékházzá tervezték, azonban a település költségvetése nem engedheti meg magának ezt a beruházást külső segítség nélkül. Egyetlen megvalósult terve eddig az volt, hogy egy utcát elneveztek Törőcsik Mari tiszteletére.

A Híradó Törőcsik Mari halála után arról számolt be, hogy Velem polgármester szeretne szobrot állíttatni a nemzet színésznőjének:


Nyitókép: Kallos Bea / MTI

#Kultúra#törőcsik mari#velem#ház#eladó

Címlapról ajánljuk