Kultúra

Meghalt Roberto Cavalli, legendás olasz divattervező

rtl.hurtl.hu

2024. április 12. 21:55

83 éves volt, hosszan tartó betegség után hunyt el.

Hossza tartó betegség után elhunyt 83 éves korában Roberto Cavalli legendás olasz divattervező, közölte a The Sun. Cavallinak hat gyermeke született, a legfiatalabb alig egy éves. Párjával, a nála 45 évvel fiatalabb modellel, Sandra Nilssonnal 2014 óta alkottak egy párt. Cavalli az 1970-es években alapította az első saját nevét viselő divatcégét, amit sikerre vitt, majd 2015-ben eladott.

Roberto Cavalli 1940. november 15-én született Firenzében, árván maradt gyermekként, miután az apját meggyilkolták a nácik. Gyermekként dadogott és koncentrációs nehézségekkel küzdött, ennek ellenére sikeresen elvégezte a firenzei akadémiát.

A hetvenes években szabadalmaztatta a bőrre való nyomtatási eljárást, majd 1970-ben debütált első kollekciójával egy párizsi bemutatón. Később Saint-Tropez-ban nyitott üzletet, ahol saját újraálmodott és újrahasznosított farmereket árult, olyan hírességeknek, mint Brigitte Bardot vagy Mick Jagger.

2002-ben megnyitotta első kávézóját Firenzében, amelyet az ő jellegzetes állatos mintái díszítettek. Bár eladásai növekedtek, 2014-ben már veszteségeket könyvelhetett el márkája, részben rosszul biztosított adósságok miatt. 2015-ben a család eladta a cége 90 százalékos részét egy Clessidra nevű olasz befektetőnek.

A vállalat 2019-ben csődbe ment, majd még ugyanebben az évben a dubaji székhelyű Vision Investment Co. vásárolta meg a márkanév jogait.

Nyitókép: Venturelli / WireImage; Getty Images

#Kultúra#divat#roberto cavalli#olasz#divattervező#meghalt

Címlapról ajánljuk