Kultúra

Lezuhanó színészek a Nemzetiben: még mindig nincs gyanúsított

rtl.hurtl.hu

2024. április 8. 14:53

November óta nem hallgattak ki senkit gyanúsítottként Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó balesete ügyében.

Továbbra sem hallgatott ki a rendőrség senkit a Nemzeti Színházban tavaly novemberben történt baleset ügyében – írja a Népszava. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt nyomoz.

Tavaly november 10-én Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó szenvedett balesetet a Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia második felvonása közben. Több métert zuhantak együtt, Szász Júliának eltört három bordája és a lábszárcsontja is, utóbbit össze kellett csavarozni. A baleset után öt napot töltött kórházban, majd a bordatörés következtében légmell alakult ki nála, amiért ismét kórházba került. Horváth Lajos Ottónak, a Nemzeti másik színészének a keze sérült meg súlyosan, a baleset után többórás műtétre volt szüksége.

Korábban az RTL Híradó arról tudósított: a Nemzeti Színház belső vizsgálata még december második felében zárult le. Csák János azt közölte, hogy egyszemélyi felelősség senkit nem terhelhet a baleset miatt. A hírre Vidnyánszky Attila vezérigazgató visszavonta korábban beadott lemondását.


A két színész márciusban ügyvédhez fordult, mivel nem kaptak még kártérítést a sérüléseik miatt.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

#Kultúra#nemzeti színház#rendőrség#szász júlia#Horváth Lajos Ottó#gyanúsított#kihallgatás#vidnyánszky attila

Címlapról ajánljuk