Kultúra

„Nincs egyszemélyi felelős”, Vidnyánszky Attila visszavonta a lemondását, továbbra is ő lesz a Nemzeti Színház vezetője

rtl.hurtl.hu

2023. december 20. 16:02

Lezárult a belső vizsgálat, senkit sem terhel egyszemélyi felelősség – közölte Csák János kulturális miniszter.

„A Nemzeti Színházban november 10-én történt balesettel kapcsolatban a színház belső vizsgálata lezárult, egyszemélyi felelősség senkit sem terhelhet. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója visszavonta lemondását, amelyet elfogadtam” – közölte Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter a Facebook-oldalán.

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó színészek a Nemzeti Színház november 10-i előadásán szenvedtek balesetet a Rómeó és Júlia című darab második felvonása közben. A művészek több méter magasból zuhantak le, Szász Júliának eltört három bordája és a lábszárcsontja is, utóbbit össze kellett csavarozni. A baleset után öt napot töltött kórházban, majd a bordatörés következtében légmell alakult ki nála, amiért ismét kórházba került. 

Horváth Lajos Ottónak, a Nemzeti másik színészének a keze sérült meg súlyosan, a baleset után több órás műtétre volt szüksége.

A történtek után rendőrségi nyomozás is indult, a vezérigazgató pedig felajánlotta lemondását, de ezt Csák János miniszter nem fogadta el. Később azt mondta, tudja, mit kellett volna tenni, hogy elkerüljék a balesetet:


Nyitókép: Szigetváry Zsolt/MTI

#Kultúra#vidnyánszky attila#nemzeti színház#szász júlia#lemondás#csák jános#Horváth Lajos Ottó

Címlapról ajánljuk