Kultúra

Kusturica megköszönte Putyinnak az ukrajnai háborút, majd pénzt kért

rtl.hurtl.hu

2024. április 4. 14:36

Emir Kusturica megköszönte az Ukrajna ellen indított háborút Vlagyimir Putyinnak és három film leforgatására kért támogatást.

Köszönetet mondott Emir Kusturica szerb filmrendező Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a „személyes történelmi igazságtételért”, vagyis az Ukrajna ellen indított háborújáért – írja a 444.hu.

A rendező Putyinnal Moszkvában találkozott a Kremlben és azt fejtegette zavarosan, hogy Bandera, a szélsőséges ukrán politikus horvát hívei 230 ezer szerbet rúgtak ki Horvátországból. A cikk szerint azonban még ezután jött a java, Kusturica előterjesztette, hogy filmre vinne három orosz irodalmi klasszikust. Az egyik Dosztojevszkijről szólna, egy humoros darab Gogol művei alapján készülne, a harmadikat pedig Tolsztoj Kozákokja alapján forgatná le.


A szerb rendező szerint ezekkel az alkotásokkal méltóképpen lezárná az életművét, Putyin erre azzal válaszolt, hogy még korai a karrierjének végéről beszélni, mert még legalább annyi mindent fog létrehozni mint eddig.

Emir Kusturica már korábban is kinyilvánította a szimpátiáját Putyin felé, a Krím elfoglalásakor például nyilatkozatban állt ki az annexió mellett, amiért Barátságrenddel tüntették ki.

Nyitókép: MTI/AP/Kreml/Kreml pool/Mihail Mecel

#Kultúra#Emir Kusturica#vlagyimir putyin#orosz-ukrán háború#film#rendező#oroszország

Címlapról ajánljuk