Kultúra

Nem akar több transz szerepet az Eufória sztárja

rtl.hurtl.hu

2024. április 4. 10:41

„Egy rakás transz szereppel keresnek meg, és egyszerűen nem akarom vállalni” – mondta Hunter Schafer.

Hunter Schafert legtöbben az Eufória című sorozatból ismerhetik, de a színésznő feltűnt az Éhezők vidala filmekben is.

Nagyon keményen dolgoztam, hogy idáig eljussak, ahol vagyok, átvészeltem az átalakulás igazán kemény szakaszait. Most egyszerűen csak szeretnék lány lenni, és végre továbblépni

– idéz a 24.hu Schafert, aki a GQ magazinnak beszélt arról, hogy lealacsonyítónak érzi, hogy mindig transz színésznőként emlegetik.

„Egy rakás transz szereppel keresnek meg, és egyszerűen nem akarom vállalni, nem akarok erről beszélni. Tényszerűen tudom, hogy a média világában én vagyok az egyik leghíresebb transznemű ember jelenleg, érzek felelősséget, és talán némi bűntudatot is, hogy nem vagyok jobban az ügy szószólója. De végső soron hiszek benne, hogyha nem ezt teszem az alkotói létem központjává, az segít majd előrelépni” – mondta el Schafer.

Mint arról beszámoltunk, februárban letartóztatták Hunter Schafer színésznőt, aki részt vett egy palesztinpárti tüntetésen, amelyet a Jewish Voice for Peace (JVP) nevű zsidó szervezet rendezett. A 25 éves színésznő tűzszünetet követelt Gázában a saját bevallása szerint anticionista szervezettel.

Legutóbb akkor írtunk a színésznőről, amikor az Origo gyönyörűnek nevezte őt, képeket is megosztott róla – majd kétszer is átírta a címet, amikor kiderült, hogy a színésznő transznemű.

Nyitókép: Michael Buckner/SXSW Conference & Festivals via Getty Images

#Kultúra#hunter schafer#eufória#transznemű

Címlapról ajánljuk