Kultúra

Lovaggá ütik Christopher Nolant, az Oppenheimer rendezőjét

rtl.hurtl.hu

2024. március 28. 20:52

Christopher Nolan felesége, aki az Oppenheimer producere volt, szintén elismerést kap.

A brit kormány a filmművészetért tett szolgálataiért lovaggá üti Christopher Nolant, az Oppenheimer rendezőjét. Nolan felesége, egyben állandó producere, Emma Thomas is megkapja a címet – írja a BBC.

Ez azt jelenti, hogy a két filmest hamarosan nyugodtan szólíthatjuk Sir Christopher Nolannek és Dame Emma Thomasnak. Nolan egyébként még az egyetemen ismerkedett meg jelenlegi feleségével, akivel 1997-ben házasodtak össze. Négy közös gyermekük született, Los Angelesben élnek.

Az Oppenheimer 2023 egyik legnagyobb kasszasikere volt, a 96. Oscar-gálán pedig elsöprő sikert aratott: 13 jelölésből hetet sikerült díjra váltania. Christopher Nolan első Oscar-díját kapta rendezői munkájáért, a brit filmes géniusz nevéhez olyan sikerfilmek kötődnek, mint például az Eredet, a Csillagok között, vagy a Sötét lovag-trilógia. A rendező korábban a Fókusznak adott exkluzív interjút az Oppenheimer londoni premierjén, amiben többek között az atombomba történetéről szóló filmben játszó Haumann Máté alakításáról is mesélt.


Nyitókép: Sarah Meyssonnier / File Photo via Reuters

#Kultúra#christopher nolan#oppenheimer#feleség#lovaggá ütés

Címlapról ajánljuk