Kultúra

Igazi Terminátor: Arnold Schwarzenegger szívét megműtötték, volt ereje viccelődni

rtl.hurtl.hu

2024. március 25. 18:50

Arnold Schwarzenegger, a Terminátor most már gyakorlatilag is egy kiborg. Korábban három szívműtéten esett át.

Szívritmus-szabályozót kapott Arnold Schwarzenegger, aki korábban három nyílt szívműtéten is átesett, árulta el a sztár Arnold's Pump Club című podcastjának március 25-i adásában, amelyet a US Magazine szemlézett

A celeben a múlt héten végezték el a beavatkozást, de ma már volt annyi ereje, hogy azzal viccelődjön: végre ő is kapott egy „gépi alkatrészt”, csakúgy, mint karaktere a Terminátor-sorozatban. A 76 éves színész Így fogalmazott:

Múlt héten átestem egy műtéten, hogy méginkább egy gép legyek. Kaptam egy szívritmus-szabályozót. Azt kell hogy mondjam, az, hogy erről beszélek, komolyan ellene megy az osztrák nevelésemnek, ahol soha senki sem beszélt egészségügyi dolgokról.

Azonban úgy látja, hogy amikor korábban beszélt szívproblémáiról, az sok, hasonló orvosi gondokkal küzdő embert inspirált, akik gyakorta köszönetet is mondanak neki emailben és a közösségi médiában. Arról beszélt, hogy gyorsan összeszedte magát a műtét után. Arra is figyelmeztetett, hogy az öregedés ellen az egyetlen „csodagyógyszert” a sportolás jelenti. Megköszönte az őt ellátó egészségügyi személyzetnek szakértelmüket és kedvességüket.

Elmondása szerint a szívritmus-szabályozóra azért volt szüksége, mert korábbi szívműtétjei miatt egyenetlen lett a szívdobogása.

Nyitókép: MTI / EPA / Anatolij Malcev

#Kultúra#arnold schwarzenegger#szívritmus-szabályozó#műtét#szív#egészség#ausztria#kórház

Címlapról ajánljuk