Kultúra

Levágta a saját lábait, hogy felvehesse a milliós biztosítási összeget, helyette bíróság elé állították (ültették)

rtl.hurtl.hu

2024. március 20. 17:59

Darwin-díjas biztosítási csalást követett el a férfi, ám a hatóságok érezték, hogy kilóg a lóláb.

Levágatta saját lábait egy tajvani férfi, hogy felvehessen egy nagyjából félmilliárd forintnak megfelelő biztosítási összeget, írja a Business Insider. A diák tíz órán keresztül pihentette lábait száraz jégben, hogy biztosan lefagyjanak.

Azonban már a kórházban észrevették, hogy elég gyanúsak a férfi sérülései.

A 23 éves, Zhang vezetéknevű diákot az ügyészek szerint egyik barátja vette rá, hogy végrehajtsa zseniális ötletét. A szintén 23 éves Liao korábban kriptózással vesztett sok pénzt, és rávette arra is Zhangot, hogy aláírjon egy jogilag kötelező szerződést, amely nagyjából 290 millió forint összeg megfizetésére kötelezte volna Zhangot. Azt is hazudta neki, hogy gengszterek üldözik.

Zhang mindössze napokkal azelőtt kötött több, elég drága biztosítást is, hogy lefagyasztotta a saját lábát. Azt állította, hogy olyan gyorsan motorozott, hogy lábai a menetszéltől fagytak le. Miután a kórház értesítette a hatóságokat, azok megtalálták a száraz jég csomagolását, illetve a fagyasztáshoz használt vödröt is.

A páros végül csak 2,6 millió forintnyi összeget tudott felvenni az egyik biztosítótól, de a pénzt a rendőrök lefoglaltak. A férfinak most bíróság előtt kell felelnie.

#Kultúra#láb#tajvan#jég#diák#fagyás#bíróság#biztosítás#csalás

Címlapról ajánljuk