Kultúra

Mark Ruffalo köszönetet mondott Mihalek Zsuzsának és a magyar stábnak

rtl.hurtl.hu

2024. március 11. 18:36

Mark Ruffalo, a Szegény párák színésze köszönetet mondott Mihalek Zsuzsának, a film látványtervezőjének és a magyar stábnak is.  

„Köszönöm ezt a hihetetlen estét az Oscar-gálán. Gratulálok a Szegény párákért kapott díjakhoz Emma Stone-nak, Holly Waddingtonnak, James Price-nak, Shona Heath-nek és Mihalek Zsuzsának a produkciós tervezésért, valamint Nadia Stacey-nek, Mark Coulier-nek és Josh Westonnak a sminkért és a frizuráért. 

És köszönjük magyar kollégáinknak és filmkészítő társainknak Budapesten. Hihetetlen művészek és filmesek, saját jogukon

– írta hétfőn az Instagramon Mark Ruffalo, a Szegény párák sztárja. 


Mint arról beszámoltunk, Oscar-díjat kapott a Magyarországon forgatott Szegény párák magyar berendezője, Mihalek Zsuzsa és két brit kollégája, James Price és Shona Heath a legjobb látványtervezés kategóriájában. Noha Mihalek nem utazott ki Los Angelesbe az átadóra, hétfő délelőtt a Facebookon mondott köszönetet kollégáinak.

A Szegény párák négy Oscar-díjat is bezsebelt, ebből csak az egyik magyar vonatkozású. Az idei Oscar-gálán a várakozásoknak megfelelően az Oppenheimer nyerte a legtöbb aranyszobrot. Az atombomba atyjáról készült film alkotóit hét kategóriában is jutalmazta az Amerikai Filmakadémia. Meglepetés csak a legjobb színésznőknél született a gálán, amelyet háború ellenes tüntetők miatt a tervezettnél később kezdtek. A 96. Oscar-gáláról szóló tudósításunkat itt olvashatja el, a Híradó beszámolóját pedig alább tudja megtekinteni.  


Nyitókép: Danny Moloshok / Reuters

#Kultúra#mark ruffalo#oscar-díj#oscar-gála#mihalek zsuzsa#szegény párák

Címlapról ajánljuk