Kultúra

Jó úton halad a Barbie-film második része

rtl.hurtl.hu

2024. március 9. 17:52

A Warner Bros azt közölte, hogy szívesen elkészítené a Barbie folytatását és a rendező, Greta Gerwig is nyitott az ötletre. 

„Szívesen” elkészítené a Barbie második részét a Warner Bros – nyilatkozta Pam Abdy, a filmstúdió vezérigazgatója.

A BBC cikke szerint Abdy azt mondta, hogy a film „megannyi rekordot döntött meg”, és mindkét fél beszél a folytatásról, de ez végső soron a rendező, Greta Gerwig döntése lesz. A film 1,4 milliárd dolláros bevételt hozott a mozikasszáknál, ezzel pedig 

a 2023-as év legsikeresebb filmje lett.

A hét elején egyébként Gerwig is azt mondta, hogy nyitott az ötletre. A Warner vezérigazgatója vasárnapi Oscar-gálával kapcsolatban hozzátette, “természetesen” fájt neki, hogy Margot Robbie lemaradt a legjobb színésznő, Gerwig pedig a legjobb rendező jelöléséről. Abdy nem gondolja, hogy szexisták lennének a filmakadémia tagjai, de aggódik amiatt, hogy közülük nem nézték meg elegen a filmet.

Magyar idő szerint hétfőre virradóra átadják a legjelentősebb elismerést, amit film kiérdemelhet: az Oscar-díjat. Az év legnagyobb kasszasikere, a Barbie is esélyes idén a legjobb filmnek járó aranyszobrocskára. Két részben gyűjtöttük össze, mit kell tudni a legjobb film kategória 10 jelöltjéről, a lenti videóra kattintva pedig belenézhet a filmekbe is:


Nyitókép: Warner Bros.

 

#Kultúra#barbie-film#barbie#folytatás#warner#Greta Gerwig

Címlapról ajánljuk