Kultúra

Lukács Sándor Benedek Miklós egyik utolsó fellépéséről: Benne volt mindkettőnk tekintetében, hogy talán utoljára játszottuk

rtl.hurtl.hu

2024. március 1. 11:17

A Vígszínházban rendhagyó módon ma este nem lesz előadás: a Játék a kastélyban című előadás ment volna, amelynek főszereplője Benedek Miklós volt. Ezzel a csenddel tisztelegnek a Nemzet Színésze, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész emléke előtt.

„A mai estén a Játék a kastélyban című előadásunkat játszottuk volna, amelynek főszereplője Benedek Miklós volt. Január 9. óta tudjuk, hogy ez az előadás elmarad. Ma este nem játszik a színház, és mi ezzel a csenddel tisztelgünk a Nemzet Színésze, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész emléke előtt” – közölte Facebook-oldalán a Vígszínház. A színház előcsarnoka pénteken este 18 és 21 óra között nyitva lesz, és bárki emlékezhet ott a legendás színészre.

Lukács Sándor színész a Fókusznak beszélt a Játék a kastélyban című darabról. „Ez egész különleges volt, a 300. felé közelítettünk és imádta a közönség, volt olyan ismerősöm, aki ötször látta” – fogalmazott. 

A Vígszínház színésze Benedek Miklósról azt mondta: „A halála előtt ez volt az utolsó előadása, a Játék a kastélyban és hát belül rettegve figyeltük, néztük, hogy bírja, és hála nagyon jól bírta. A legvégére egy kicsit jobban elfáradt, mint szokott, és a hatalmas taps után, az öltöző felé vezető úton leroskadt egy székbe…és akkor egy kicsit a Fesztbaum Béla kedves kollégámmal úgy egymásra néztünk és egy szót se szólt egyikünk se, de benne volt mindkettőnk tekintetében, az, hogy talán utoljára játszottuk el”.


Nyitókép: Vasvári Tamás/MTI

#Kultúra#benedek miklós#vígszínház#gyász#emlékezés

Címlapról ajánljuk