Kultúra

Megszólalt a Nemzeti Színházban megsérült színész: Huzamosabb ideig nem fogok tudni visszatérni

rtl.hurtl.hu

2024. február 5. 7:48

A színész rehabilitációja legalább fél évet vesz majd igénybe. 

Kéz- és lábsérülést szenvedett Horváth Lajos Ottó a Nemzeti Színház novemberi balesetében, de a körülményekhez képest jól van – mondta a színész az Indexnek.

A sérülései még mindig kezelést igényelnek, ez várhatóan hosszú folyamat lesz, minimum fél év, de lehet, hogy hosszabb. „A civil életemben most igazából ez a fő tevékenység, hogy erre figyelek, ez folyamatos elfoglaltságot jelent a nap nagy részében. Mindenféle komplex kezelést kapok, amit csak meg tudnak tenni a sérült részek, sebek és egyebek kezelésére.” – fogalmazott.

A munkájáról szólva azt mondta: „Valószínű, hogy most egy huzamosabb ideig nem fogok tudni visszatérni olyan formán, hogy úgy tudjam ellátni a munkát, ahogy azt szeretném. Akár abban a tekintetben, hogy ne csorbuljon a színházi játék, akár abban, hogy erre tudjak koncentrálni”. 

A színész Szász Júliával zuhant le a díszletről a Rómeó és Júlia című előadása alatt.

Horváth Lajos Ottó azt mondta, nem igazán tud másra koncentrálni, mint hogy a sérült kezével és lábával foglalkozzon. „Amikor az ember nincs ott száz százalékig, akkor azt nem lehet csinálni” – jegyezte meg.

Az Indexnek adott interjúban beszélt a Most vagy soha! című filmről is, amelynek forgatása még a balesete előtt befejeződött, és amelyben főszerepet játszik. 

A két megsérült színész még nem kapott kártérítést, arra várnak, hogy lezáruljon a rendőrségi nyomozás. Korábban az RTL Híradó arról tudósított: a Nemzeti Színház belső vizsgálata még december második felében zárult le. Csák János azt közölte, hogy egyszemélyi felelősség senkit nem terhelhet a baleset miatt. A hírre VIdnyánszky Attila vezérigazgató visszavonta korábban beadott lemondását.


Nyitókép: Soós Lajos/MTI

#Kultúra#Horváth Lajos Ottó#nemzeti színház#baleset#interjú#felépülés

Címlapról ajánljuk