Kultúra

Szívszorító: így búcsúzott Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone Carl Weatherstől

rtl.hurtl.hu

2024. február 3. 6:12

A színész elmondta, milyen barát volt Weathers.

Korábban az rtl.hu is beszámolt róla, hogy 76 éves korában meghalt Carl Weathers, akit a legtöbben a Rocky-filmek Apollo Creedjeként ismertek, de emlékezetes szerepet játszott Arnold Schwarzenegger oldalán, minden idők egyik legjobb akció-scifijében, az 1987-es Ragadozóban.

A színész halálának hírére Schwarzenegger a Facebook-oldalán búcsúzott a barátjától:

Carl Weathers örök legenda marad, rendkívüli sportoló, fantasztikus színész és remek ember volt. Nélküle nem jöhetett volna létre a Ragadozó, és a hangulat sem lett volna olyan jó a forgatáson. Minden együtt töltött perc öröm volt. Olyan barát volt, aki arra ösztönöz, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból, hogy lépést tudjunk tartani vele. Hiányozni fog.

Hasonlóképpen tett Sylvester Stallone is, aki a Rock-filmek forgatása alatt dolgozott együtt rengetegett a színésszel.

„A mai nap hihetetlenül szomorú számomra. Annyira összetörtem, hogy el sem tudom mondani. Carl Weathers szerves része volt az életemnek, a sikereimnek. Hihetetlen elismeréssel és dicsérettel adózom neki. Amikor először megláttam őt, rögtön tudtam, hogy valami nagyszerűvel találkozom. De akkor még nem tudtam, milyen nagyság lakozik benne valójában. Soha nem tudtam volna nélküle elérni azt, amit a Rockyval elértünk. Abszolút zseniális volt: a hangja, a mérete, a jelenléte, a sportos képességei, de ami a legfontosabb, a szíve és a lelke. Ez egy szörnyű veszteség” – idézi a színészt a 24.hu Variety-szemléje.

Stallone végül megható módon zárta búcsúját:

Varázslatos volt. Szerencsés voltam, hogy részese lehettem az életének. Apollo, üss tovább!

Nyitókép: Getty Images

#Kultúra#arnold schwarzenegger#Carl Weathers#sylvester stallone#meghalt#búcsú#gyász

Címlapról ajánljuk