Kultúra

Meghalt Sandra Milo, Fellini múzsája

rtl.hurtl.hu

2024. január 29. 17:37

A kilencvenéves korában elhunyt színésznő a háború utáni olasz filmművészet legnagyobb sztárjaival dolgozott, a 8 és ½-ben Marcello Mastroiannival.

Kilencvenéves korában elhunyt Sandra Milo olasz színésznő, aki Federico Fellini 8 és ½ című alkotásában vált világhírűvé – írta a Guardian.

Ciao, Diva!

Így búcsúztak a Velencei Biennálé szervezői a közösségi médiában Sandra Milótól, aki római otthonában, családja és kutyái, Jim és Lady körében, álmában távozott. Ez a családtagok közleményéből derült ki, amit a RAI olasz köztévé hozott nyilvánosságra.

Sandra Milo Tuniszban született Elena Salvatrice Greco néven. Antonio Pietrangeli rendező filmjei tették ismertté, tehetsége más jelentős rendezők érdeklődését is felkeltette. A háború utáni olasz filmipar legnagyobb neveivel dolgozott együtt, köztük Marcello Mastroiannival. Az általa alakított Guido szeretőjét, Carlát játszotta az Oscar-díjjal jutalmazott 8 és ½-ben.

Sandra Milo Fellini 1965-ös filmjében, a Júlia és a szellemekben is szerepelt, amelynek főszerepét a rendező felesége Giulietta Masina játszotta. Két évtizeddel később Milo elárulta, hogy 17 éven át volt Fellini titkos szeretője.

Később tévés talk show-kat vezetett. 1990-ben élő adásban hívta fel egy telefonbetyár, aki azt állította, hogy fia, Ciro súlyos autóbalesetet szenvedett, és kórházban van. A megrémült Sandra Milo az adás közepén elviharzott a stúdióból, de kiderült, hogy fiának valójában nem esett semmi baja.

Ciro mellett két másik gyermeke gyászolja Sandra Milót.

Nyitókép: REPORTERS ASSOCIES/Gamma-Rapho via Getty Images

#Kultúra#sandra milo#meghalt#olaszország#federico fellini#gyász

Címlapról ajánljuk