Kultúra

Kulka János egy hasi műtét szövődményeként kaphatott sztrókot

rtl.hurtl.hu

2023. december 29. 6:50

Kulka János a nővérével, Kulka Janina patológussal együtt adott interjút Friderikusz Sándornak. A színész azt mondta, barátai elkoptak mellőle, elfelejtették.

Kulka János interjút adott a nővérével, Kulka Janina patológus professzorral együtt Friderikusz Sándor podcastjának, a beszélgetésből a Blikk közölt részleteket. 

Kulka Janina elmondta, testvére valószínűleg egy, az agyvérzése előtt négy héttel elvégzett hasi műtét szövődménye miatt kapott sztrókot, „de más okai is voltak mindennek”, például a sok színházi fellépés és a stressz.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész elmondta, akkoriban egyre többet szorongott, „rám tört a bizonytalanság, hogy nem tudom a szöveget”. A gyógyulásról elmondta, hogy „tudok gondolkodni, de nehezen fejezem ki magam, nem jutnak eszembe a szavak”, és hozzátette:

Nehezebben, sokkal lassabban mennek a hétköznapi dolgok, úgy érzem, megöregedtem.

Kulka János elmondta, hogy az utóbbi időben kevesen látogatják, volt kollégái, barátai pedig jószerivel megfeledkeztek róla:

Elkoptak mellőlem, elfelejtettek... Számukra nem vagyok. Szégyellem magam.

A színész röviden mesélt arról is, hogyan érintette legjobb barátja, Lang Györgyi halála: „Györgyi meghalt, ami nagyon megviselt. Amikor már megtehettem, minden nap fél vagy egy órát ott ültem nála”, és hozzátette:

Akkor is ott ültem mellette, fogtam a kezét, simogattam az arcát, amikor elment.

Kulka Jánossal tavaly az rtl.hu is készített interjút. Megkérdeztük, melyik a kedvenc Die Hard-filmje, mit szól a gyermekvédelmi népszavazáshoz, fél-e a háborús veszélytől, mit gondol az SZFE elfoglalásáról és mit az Orbán Viktornak írt leveléről.

Nyitókép: Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész. Fotó: MTVA/Gyűjtemény: Keleti Éva

 

#Kultúra#kulka jános#interjú#kulka janina#friderikusz sándor

Címlapról ajánljuk