Kultúra

Nagy Feró: Az oroszokkal szimpatizálok, mert ők adják a gázt

rtl.hurtl.hu

2023. december 10. 17:43

Nagy Feró szerint Azahriah zseni, Krúbit nem szereti, mert túl sokat káromkodik, a Katona József Színház rendezőjét pedig rendőrrel vitetné el.

Túl sokat enged meg a magyar kultúrpolitika a liberálisoknak – mondta Nagy Feró a Frisshírek.hu-nak. A zenész ezt bővebben is kifejtette, utalt a Katona József Színház DK-s jegyvásárlós kedvezményes botrányára, míg magáról az avantgard előadásokról úgy nyilatkozott, hogy nem érzi úgy, hogy helye lenne a színházakban, főleg ha állami támogatásból készülnek. Azt mondta: „Az én adómból ne tessék már a farkadat kiverni a színpadon”.

Ascher Tamásról, a Katona rendezőjéről is elmondta a véleményét: 

Nálam az Ascherékért kimegy két rendőr és elviszi őket, befejeztük.


Azzal viszont nincs baja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ingyen bemehet egy rendezvényre. Ő maga hívta a jubileumi Beatrice-koncertre, amin biztos ott lesz szerinte, „hacsak nem kell a főnöknek Európát rendeznie”.

Az egykor rendszerellenes zenész arról is beszélt, hogy miért áll ki a Fidesz mellett. Azt mondta, „az európai rendszer ellen vagyok, kiszolgálószemélyzete vagyunk Európának”. Az oroszokkal viszont már nem volt ennyire kritikus: 

Velük szimpatizálok, mert ha fűteni akarok, ők adják a gázt.

A mai jól futó zenészekről is szólt, úgy véli, Azahriah zseni, szívesen fellépne vele, Krúbiról viszont egyáltalán nincs jó véleménnyel elsősorban azért, mert sokat káromkodik. „Nem szókimondás, hanem trágárság, Arany János zokogva sír” – tette hozzá. Majd amikor rákérdeztek, hogy a 8 óra munkában ő miért káromkodott, („eleged van már e kibaszott világból”) azt válaszolta, hogy „az nem trágár, hanem az egy melléknév, egy kifejezés a világról”.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

#Kultúra#nagy feró#fidesz#oroszország#beatrice#krúbi#Azahriah

Címlapról ajánljuk