Kultúra

Stephen Fry már bot nélkül tud járni, három hónappal horrorbalesete után

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. december 9. 19:05

Az angol színész, műsorvezető szeptemberben esett le egy két méter magas színpadról, eltörve a medencéjét, a lábát és a bordáit.

Végre jól érzi magát, már bot nélkül is tud járni, és hamarosan visszatérhet dolgozni, mondta a BBC-nek Stephen Fry, aki három hónappal ezelőtt szenvedett horrorbalesetet a londoni O2 Arénában.

Az angol színész, tévés műsorvezető szeptemberben a mesterséges intelligenciáról tartott előadást, és amikor le akart vonulni a színpadról, rosszul lépett. Két métert zuhant az sportcsarnok betonjára.

Stephen Fry négy helyen eltörte a medencéjét és a csípőjét, több helyen a jobb lábát és több bordáját is, és most a BBC Radio 2 egyik műsorában elmesélte, hogyan áll a gyógyulással.

A 66 éves színész először is hálát adott azért, hogy szerencsésen esett, nem tört el a gerince, és nem szenvedett fejsérülést sem.

Stephen Fry már bot nélkül tud járni, három hónappal horrorbalesete után
Fotó: MEGA/GC Images / Getty Images

A kórházi napok, hetek eléggé megviselték, olyan fájdalmai voltak, hogy csak erős, potenciálisan függőséget okozó fájdalomcsillapítókkal tudták kezelni. Az elmúlt három hónap sem volt könnyű: állandó gyógytornára volt szüksége, és bot nélkül nem is merészkedett ki a házából.

A balesetről nem sokat lehetett hallani, erről Fry azt mondta a műsorvezetőnek, hogy nem akart belőle nagy felhajtást, és egyúttal örömmel jelentette be, hogy már bot nélkül tud járni, és hamarosan visszatér a képernyőre, hogy ismét vezethesse a Jeopardy! című tévés vetélkedőt.

Nyitókép: Shane Anthony Sinclair/Getty Images

#Kultúra#egészség#Stephen Fry#baleset#esés#csonttörés

Címlapról ajánljuk