Kultúra

Távozik a Katona József Színház egyik munkatársa a DK-tagok kedvezményes jegyei miatt

rtl.hurtl.hu

2023. november 30. 13:37

Átfogó vizsgálat indult a színházban.

Közleményt adott ki a Katona József Színház, amelyben közölte, hogy két munkatársát megrovásban részesítette, egy másik pedig elhagyja a színházat, miután kiderült: 

a színház jelentős kedvezményt ígért a Demokratikus Koalíció (DK) tagjainak, ha egy előadást akartak megnézni. 

A körlevélben az állt: „Köszönjük, hogy a DK közösségének tagja vagy, amit egy különleges lehetőséggel szeretnénk meghálálni! November végéig kedvezményesen – akár 30 százalékkal olcsóbban – vásárolhatsz jegyet Budapest egyik legjobb színházába, a Katona József Színházba!”.

A teátrum a közleményben nem nevezi meg konkrétan az esetet, de félreérthetetlenül erről az ügyről van szó. 

„A történteket magunk is elhibázottnak gondoljuk, ezért az események hatására a színházban átfogó vizsgálat indult és ennek eredményeképpen a szükséges munkáltatói intézkedéseket megtettük” – írták csütörtökön. 

A színház jelezte azt is, hogy más színházakhoz hasonlóan az értékesítési eszközeik közé tartozik, hogy kultúra iránt érdeklődő szervezetek, csoportok számára időszakos kedvezményeket biztosítanak. „Kapcsolataink között számos vállalat, állami szerv, önkormányzat, iskola és egyesület található” – közölték, hozzátéve, hogy a levelet, ami a lehetőségre felhívja a figyelmet, nem a színház, hanem az adott szervezet fogalmazza meg.

Nyitókép: Katona József Színház / Facebook 

#Kultúra#katona józsef színház#dk#színház#demokratikus koalíció#kirúgás#figyelmeztetés#jegyek#színházjegy

Címlapról ajánljuk