Kultúra

Nagyon szomorú karácsonyra készül Szacsvay László

rtl.hurtl.hu

2023. november 26. 12:09

Szacsvay László Jászai Mari-díjas magyar színművész októberben vesztette el szeretett feleségét.

Október végén megírtuk, hogy meghalt Csicsay Claudia fotóművész, Szacsvay László felesége. A nemzet színésze, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a végsőkig ápolta feleségét. A Jászai Mari-díjas magyar színművész ritkán osztja meg magánéletét a nyilvánossággal, a tragédiáról pedig még októberben sem tudott beszélni. 

Szacsvay László most azt mondta, még mindig nem tudta feldolgozni szeretett felesége elvesztését, és továbbra is nehéz beszélnie a tragédiáról, írja a Blikk.

Szörnyen vagyok, nincs mit szépíteni. Megözvegyültem. Október 24-ére virradóra a feleségem egy jobb helyre került. Azóta el is temettük. Furcsa karácsony lesz az idei nélküle

– nyilatkozta a színész a Star magazinnak.

Szacsvay László tehát végtelenül szomorú karácsonyra készül, ám mint bevallotta, egyébként sem igazán szereti a nagy ünnepléseket. „Valahol ez is el lett rontva a kiköltekezésekkel. A családok hitelbe verik magukat az ünnepért, ami félelmetes, még így kimondva is. Hogy a családunk összejön-e karácsonykor, az nagyban függ attól, hogy a fiamék, illetve a testvérem barokk trombitás lánya dolgoznak-e majd” – mesélte a színész.

Csicsay Claudia és Szacsvay László 1971-ben kötöttek házasságot, egy fiuk született. Csicsay Claudia a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és a MÚOSZ újságíró-iskola elvégzése után fotóművész lett, majd a Magyar Televíziónál dolgozott.

Idén januárban Szacsvay László a Főszerepben műsorában Alföldi Róberttel beszélt arról, hogy ő kapta meg A revizor címszerepét a világhírű orosz rendező, Georgij Tovsztonogov rendezte előadásban.


Nyitókép: RTL

 

#Kultúra#szacsvay lászló#csicsay claudia#gyász#karácsony#özvegy#elhunyt

Címlapról ajánljuk