Kultúra

44 millió forintért adhatják el azt a papírfecnit, amire David Bowie a dalszövegeit írta

rtl.hurtl.hu

2023. november 26. 6:15

44 millió forintért adhatják el azt a papírfecnit, ami a Rock ’n’ Roll Suicide és a Suffragette City című számokhoz készült, kézzel írt vázlatait tartalmazza a legendás zenésznek.

100 ezer fontért, vagyis átszámolva mintegy 44 millió forintért találhat gazdára az a papírfecni, amire David Bowie kézzel írta le dalszövegeit – írja a BBC.

Az ominózus papírdarab a Rock ’n’ Roll Suicide és a Suffragette City című számokhoz készült javításait, vázlatait és jegyzeteit tartalmazza a legendás zenésznek. Nem ez lenne az első alkalom, hogy elkel ilyesmi: korábban eladták már azt a papírt, amin Bowie a Starman című slágerét dolgozta ki, mégpedig 165 ezer fontért.

Az aukcióra kedden fog sor kerülni, Bowie dalszövegvázlatának becsült ára 50 és 100 ezer font között mozog. Az árverésen egyébként a The Doors egykori frontemberének, Jim Morrison kézzel írt dalszövegeit tartalmazó lapja is eladó, valamint számos ismert zenész hangszere is gazdára találhat majd.

David Bowie 2016. január 10-én, 69 éves korában távozott közülünk, két nappal azután, hogy megjelent 25. stúdióalbuma, a Blackstar. Halála után öt évvel, tavaly januárban vásárolta meg 80 milliárd forintért, vagyis 250 millió dollárért az örökösöktől a világsztár emlékművét egy kiadó. A Fókusz akkor utánajárt, miért adják el saját dalaiknak, felvételeiknek játszási jogait az ismert művészek.

Nyitókép: Dave Benett / Getty Images

 

#Kultúra#david bowie#dalszöveg írás#dalszöveg#aukció#papír

Címlapról ajánljuk