Kultúra

Hujber Ferenc: Mindenki kivárásra játszik, hogy mi lehet a Ferivel, megőrült-e megint

rtl.hurtl.hu

2023. november 20. 17:39

A színész szerint korábban joggal hihetette a közvélemény, hogy megőrült.

Interjút adott a 24.hu-nak Hujber Ferenc, aki újra Magyarországon él és dolgozik. Arra a kérdésre, hogy csörög-e már a telefon, a színész úgy felelt:

Volt minden, most is egy podcastból jövök. (…) De még mindenki kivárásra játszik, hogy mi lehet a Ferivel, mit akar most, megőrült-e megint.

Hujber arról beszélt, hogy ezúttal újra akarja építeni magát, mert úgy látja, „a kalandozásainak lassan vége van”, és szeretné megtalálni a helyét a társadalomban. 

… tojáshéjakon lépdelve találkozom emberekkel. Ha valakit nem ismerek, a bemutatkozás után rögtön megkérdem, megbántottam-e a múltban. Történt-e esetleg köztünk bármifajta ellentét. Látott-e olyan állapotban, amivel negatív benyomást keltettem. Ha igen, akkor bocsánatot kérek. Emlékszem hölgyekre, akiket szavakkal bántottam, újságírókra, akikre nagyon csúnyákat mondtam – kollégákról nem is beszélve. Az elmúlt hat hónapom, amióta föl-le rohangálok Budapest és London között, nagyjából arról szólt, hogy romokat takarítottam.

A színész szerint a szakma soha nem bocsátott meg neki és nem is fog. Amikor sokévnyi szünet után meghívták a Konyhafőnök VIP-be, még aktívan füvezett. 

„Mielőtt igent mondtam a felkérésre, mondtam a páromnak, hogy hazajövök és megnyerem A Konyhafőnököt, újra beindul majd a szekér, fölépítünk mindent. De hát azt nem én mondtam, hanem a THC, a marihuána. Akkor már teljes mértékben légvárakat építettem” – mondta Hujber, majd hozzátette: mikor vége volt egy forgatási napnak, otthon azonnal a fűhöz nyúlt. 

De egyre több kellett belőle. Már ahhoz is, hogy el tudjak aludni. Egy idő után az idegrendszerem teljesen tönkrement. Olyan szinten paranoiás és idegbeteg lettem, hogy mindenre ugrottam, mindenbe belekötöttem. Egyszer nevettem, egyszer zokogtam, joggal hihette a közvélemény, hogy megőrültem – pláne, ha ezt egy műsorban teszed, ahol a szereplés előtt hirtelen eszedbe jut, de jó ötlet lenne fehérre festeni a hajad, mert olyan rég nem csináltál hülyeséget.

Az interjúban szóba került Hujber „legnagyobb alakítása”, amikor behívták a Mokkába, majd arról beszélt, hogy nem Jézus Krisztus halt meg a kereszten, hanem egy tízéves kisfiú. A színész erről azt mondja: a szereplése teljes mértékben médiahack volt. 

„Végig improvizáltam. Berágtam, mert nem azt kérdezték, ami miatt eredetileg behívtak. Felhívtak, hogy, mi van velem, rég hallottak rólam, menjek be beszélgetni. Majd a műsorban egyszer csak megindult a faggatózás, hogy Hujber Ferenc miért megy Kanadába.” Hujber szerint az alakítást „tanítani fogják valahol” médiahackként. 

Az a két nap magasiskolája volt az imprónak. Abba húsz év színészi tapasztalatát tettem bele.

Hujber arról beszélt, hogy pontosan tudta, hogy abban a pillanatban, amikor bement az adásba, kiírta magam a szakmából.

Tudtam, hogy erre rá fog menni a házasságom, hogy a szüleim kanosszát járnak majd a szülővárosomban, hogy mindenki őrültnek fog nézni másnap, hogy többet nem kapok munkát. Nem sokkal később pedig már arról cikkeztek, el kéne venni tőlem a gyerekeimet. Öt címlap foglalkozott azzal, hogy öngyilkos leszek.

Hujber hozzátette: nem büszke arra, amit csinált, de azzal tisztában lesz, hogy az alakítás a médiatörténelem része marad, és „senki se higgye, hogy nem bűnhődött meg érte”. 

A színész nemrég a Fókusznak adott interjút arról, hogyan küzdött meg a függőségével, és hogyan tervezi a további életét Magyarországon:

Nyitókép: RTL 

#Kultúra#hujber ferenc#színész#Valami Amerika#drog##marihuána#függőség#anglia

Címlapról ajánljuk