Kultúra

„Pont szegény Szász Juli volt az egyik, aki jelzett” – több művész is jelezte a díszletproblémát a Nemzetiben

rtl.hurtl.hu

2023. november 14. 19:30

Arról beszélt a Blikknek egy informátor, hogy többen is jelezték a problémát a Rómeó és Júlia díszletével kapcsolatban.

A rendőrség és a színház is vizsgálja, ki a felelős a múlt pénteki, Nemzeti Színházban bekövetkezett balesetért, amelyben Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó is súlyosan megsérült. 

A Blikk most arról írt, hogy a Vidnyánszky Attila által rendezett darab díszleteivel kapcsolatban a művészek jelezték, hogy nem érzik biztonságosnak. A lapnak ezt több ott dolgozó munkatárs is megerősítette, ám az ügy kényessége miatt nem vállalták a nevüket.

A Rómeó és Júlia darabnál is szó volt erről, pont szegény Szász Juli volt az egyik, aki jelzett. A péntek esti zuhanása után – amíg a mentőkre várt – többször hol dühösen, hol kétségbeesetten kiabálta: ő szólt, hogy kell oda korlát, miért nem vette ezt senki komolyan 

– állította a lap informátora.

A kollégák azért imádkoznak, hogy a két színész minél hamarabb, maradandó sérülések nélkül épülhessen fel. Egyikük arról beszélt:

Ottónak a kezét operálták, péntek estétől egészen szombat reggelig műtötték őt. Júliának pedig a lába sérült meg nagyon súlyosan. Bízunk abban, hogy mind a ketten felépülnek, az egész színész szakma értük imádkozik most.

Szász Júlia osztályfőnöke Cserhalmi György volt a Kaposvári Egyetemen. A színész csak annyit mondott: beszélt volt tanítványával és annak családjával is, de „bővebben nem beszélhet”.

Az esetről Udvaros Dorottya azt mondta az RTL Híradónak: kollégáival megrendülten állnak a történtek előtt. Mint mondta, Horváth Lajos Ottó az elmúlt két hétben hét előadást mentett meg, nagyon fáradt volt, de senki ne gondolja, hogy ő hibás a történtekben. 


Nyitókép: RTL

#Kultúra#szász júlia#Horváth Lajos Ottó#nemzeti színház#baleset#vidnyánszky attila#díszlet#rómeó és júlia

Címlapról ajánljuk