Kultúra

Michael J. Fox alapítványa dollármilliókat kapott Matthew Perrytől

rtl.hurtl.hu

2023. november 13. 16:08

Miután a Jóbarátok nemrég elhunyt színésze aláírta a több millió dolláros szerződését, rengeteg pénzt adott Michael J. Fox alapítványának.

„Remélem, ez nem indiszkrét, de amikor életük nagy üzletét megkötötték a Jóbarátok-szerződéssel és milliomosok lettek életük végéig, írt egy nagy, kövér csekket az alapítványomnak” – mondta Michael J. Fox szombaton Matthew Perryre emlékezve az alapítványának a gáláján.

Csak annyit mondott: Fogadd el, és tedd a legjobbat! Michael J. Fox alapítványa a Parkinson-kór kutatására specializálódott és az elmúlt években komoly eredményeket értek el. A két színész jó barátságban volt egymással, például együtt jártak jégkorongozni.

A Jóbarátok szereplői – Matthew Perry mellett Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc és David Schwimmer – történelmet írt, amikor együtt tárgyaltak, és kiharcolták, hogy a 9. és 10. évadban epizódonként 1 millió dollárt keressenek. Az NBC szitkomja 10 évadon keresztül futott 1994 és 2004 között.

Matthew Perry október 28-án, 54 évesen halt meg Los Angeles-i otthonában. Egy jakuzziban találtak rá. Váratlan halála világszerte megdöbbentette a rajongókat és barátait:

Nyitókép: MTI/AP/Invision/Rich Fury

 

#Kultúra#matthew perry#michael j. fox#parkinson-kór#adomány#alapítvány

Címlapról ajánljuk