Kultúra

108 millió forintért adták el Michael Jackson kabátját

rtl.hurtl.hu

2023. november 12. 5:02

250 ezer angol fontért, vagyis mintegy 108 millió forintért kelt el Michael Jackson fekete-fehér bőrkabátja, amit 1984-ben viselt egy Pepsi-reklámban.

250 ezer angol fontért, vagyis átszámolva mintegy 108 millió forintért kelt el Michael Jackson ikonikus, 1980-as években viselt bőrkabátja egy aukción, írja a BBC.

A fekete-fehér ruhadarabot először 1984-ben, egy Pepsi-reklámban láthattuk a világhírű énekesen. A tétel több mint 200 zenei emléktárgy között volt, amelyek pénteken találtak gazdára Londonban egy aukción. Ezek közt volt George Michael egyik kabátja és Amy Winehouse hajdísze is, de David Bowie-hoz, Elvis Presley-hez, a Queen-hez és a The Beatleshez köthető darabok is kalapács alá kerültek.

Amy Winehouse brit énekesnő hajdíszét – amit a 2006-os „You Know I'm No Good” című dal videoklipjében láthattunk – 18 750 fontért (kb. 8 millió forintért) adták el, valamivel a becsült értékének alsó határa felett. Angus Young (AC/DC) gitárja ugyanakkor nem kelt el, és egy limitált kiadású Yellow Submarine zenegép sem talált gazdára. Szeptemberben egyébként 

Michael Jackson egyik kalapját is eladták, mégpedig 77 640 euróért, vagyis kb. 30 millió forintért.

Michael Jackson hihetetlen karrierjét folyamatos botrányok, gyerekmolesztálási és pedofil vádak árnyékolták be, miközben talán ő volt a valaha élt legtöbbet adakozó sztár. Halálának 10. évfordulójára a Fókusz is megemlékezett:

Nyitókép: Kevin Mazur / WireImage / Getty Images

 

 

#Kultúra#michael jackson#kabát#aukció

Címlapról ajánljuk