Kultúra

Két agyvérzés, két életmentő műtét, 38 hónap a kórházban: elfelejtették barátai Lerch István zeneszerzőt

rtl.hurtl.hu

2023. november 2. 16:32

A hetvenéves művész beszéde és a mozgása azóta sem jött rendbe, a tudata viszont tiszta.

Lerch István felesége az ATV-nek mondott friss híreket zeneszerző férje állapotáról, aki jelenleg két agyvérzésen, két életmentő műtéten és 38 hónap kórházi kezelésen van túl. Enikő arról beszélt:

Reméltem, hogy mostanra egy kicsit előbbre tartunk, de az azért nagy öröm, hogy István állapota folyamatosan javul, már megvan a humor.

Hozzátette, hogy férje sokat énekel, kiválóan emlékezik a dalszövegekre, viszont egy ideje már alig látogatják a férjét a hajdani barátok és zenésztársak. A kivételek között Horváth Charlie-t említi, aki viszont rendszeres vendég.

„Isten legyen vele, hogy felépüljön, hogy történjen csoda. Mert őt ki kell venni az ágyból, nem tud járni. Úgyhogy Enikőt és az egész családját tisztelem, hogy így kitartanak mellette” – mondta Charlie, aki jelenleg nagykoncertet tervez, amelynek bevétele Lerch Istváné lesz.

A V’Moto-Rock énekes-dalszerzője 2019-ben kapott életműdíjat a Fonogram-díj zsűrijétől. Lerch nem tudott részt venni a gálán, ezért barátai és kollégái a kórházban látogatták meg, hogy átadják neki az elismerést.

Korábban arról írtunk: nevetséges összegből kellene megélnie a beteg Lerch Istvánnak és őt ápoló feleségének. A jogdíjak segítenek, egyébként nem tudnának kijönni az állam által biztosított pénzből. Felesége ekkor azt mondta: „munkássága után kiutalt jogdíj segít bennünket, mert István nyugdíja hatvanezer forint, az én ápolói díjam harmincezer és ehhez jön még újabb harmincezer forintnyi támogatás, aztán nagyjából ennyi”.

Nyitókép: Hungaroton Classic / YouTube

#Kultúra#Lerch István#betegség#Barátok#horváth charlie#ének#dalszerző

Címlapról ajánljuk