Kultúra

Annie Leibovitz manhattani luxuslakását árulja, dollármilliókat bukhat rajta a legendás fotós

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. október 18. 11:24

Kirepültek a gyerekek, a Central Park nyugati oldalán lévő kétszintes lakás már túl nagy a világhírű fotóművész számára. 

Árulja manhattani lakását Annie Leibovitz, írja a The New York Times. A 74 éves világhírű fotóművész, aki a legnagyobb hírességeket fotózta karrierje során, a Corcoran Group ingatlanügynökséget bízta meg, hogy találjanak vevőt a Central Park nyugati oldalán lévő kétszintes luxuslakásának.

Az eladás oka egyszerű: a négy hálószobával, három fürdőszobával rendelkező pazar lakás már túl nagy az elsősorban portréiről ismert fényképész számára. Későn vállalt gyermekeket, de három lánya már felnőtt, és mostanra egyedül maradt. Ráadásul anyagi gondok is kísértik a 2010-es évek óta, a lakás rezsiköltsége pedig több mint tízezer dollár.

Az 1910-ben épült, 1959-ben átépített, azóta több híresség (pl. Robert De Niro, Paul Simon, Sting) által is lakott Brentmore-ház 5. és 6. szintjén lévő 325 négyzetméteres lakás eladásával dollármilliókat bukhat Leibovitz:

a Central Parkra néző, pazar manhattani luxusingatlant 9 évvel ezelőtt vette 11,4 millió dollárért, most pedig 8,6 millió dollárt kér érte.

 A lakásról készült fotókat az ingatlanügynökség oldalán lehet megtekinteni.


Leibovitz tavaly vett egy kisebb lakást New York West Village részében, jelenleg ott is lakik.

Nyitókép: Leibovitz Robert de Niro-t fényképezi New Yorkban, 2004-ben – Fotó:  James Devaney/WireImage/Getty Images

#Kultúra#Annie Leibovitz#fotóművész#new york#lakás#ingatlan

Címlapról ajánljuk