Kultúra

Külföldi zenekar klipjében szerepel Hide the Pain Harold, a legismertebb magyar

rtl.hurtl.hu

2023. október 6. 17:47

Felkérték Arató Andrást, azaz Hide the Pain Haroldot, hogy szerepeljen egy videóklipben, amelynek forgatókönyvét teljes egészében a mesterséges intelligencia írta, és a nyomasztó munkahelyi légkörről szól. A villamosmérnökből lett mém-világsztár gyorsan belement, mutatjuk a végeredményt.

Zenei videóklipben szerepel Arató András, azaz Hide the Pain Harold, a mém-világsztárrá lett magyar – szúrta ki a Blikk.

A 2004-ben alapított, Puggy nevű belga popzenekar kérte fel Arató Andrást, miután az irodai munka nyomasztó légköréről akartak videóklipet készíteni, amihez pont kapóra jöttek Hide the Pain Herold világhírű arcvonásai. A lap megjegyzi: a klip más miatt is különleges, ugyanis annak teljes forgatókönyvét a ChatGPT írta meg. 

A mesterséges intelligencia 10 másodperc alatt írt egy történetet, amely teljesen a valóságnak megfelelően írta le a munkatársak közötti viszonyt a munkahelyeken. Azonnal megfogott minket az ötlet. Rájöttünk, hogy a ChatGPT leírása nagyon jól illeszkedne a vállalati stock felvételekhez. A valódi felvett képeket végül összekevertük a stock képekkel és ekkor jött az ötlet, hogy meghívjuk Hide The Pain Haroldot, az internetes mémek és stock felvételek sztárját

– mondta az egyik bandatag.

Hozzátette, gyorsan rábólintott a közös munkára, és néhány nap múlva már velük volt a forgatáson, a végeredménnyel pedig nagyon elégedettek voltak. Arató 2 perc 50 másodpercnél tűnik fel az ominózus videóban.


Arató András kisnyugdíjas mérnökből hirtelen vált a világ egyik legfelismerhetőbb mémjévé, a változást pedig nehezen élte meg ő maga és a családja is. Ma már viszont élete legjobb döntésének tartja, hogy elindult ezen az úton. Korábban a Reggeliben beszélt arról, miket élt át, és mit tervez napjaink leghíresebb magyarja:


Nyitókép: RTL

 

#Kultúra#arató andrás#hide the pain harold#videóklip#chatGPT

Címlapról ajánljuk