Kultúra

Az SZFE tanévnyitójára nem mentek el, a Freeszfével ünnepeltek az aranydiplomások

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 14. 18:40

Több, idén ötven éve végzett művész sem volt hajlandó átvenni a díszoklevelet az egyetem jelenlegi vezetésétől.

Szeptember 11-én adták át a díszokleveleket az SZFE-n korábban végzett művészeknek, azonban a Freeszfe is megemlékezett az évfordulóról. Hétfő délután együtt ünnepelt Kútvölgyi Erzsébet, Lázár Kati, Egri Márta, Miklósy Judit, Varsa Mátyás, Vas-Zoltán Iván, Meczner János, Valló Péter, Ascher Tamás, Kornis Mihály és Gálvölgyi János, akik ötven éve végeztek az egyetemen, valamint Bókai Mária, aki hatvan éve kapta kézhez a diplomáját.

A Freeszfe azt írta a Facebookon: „Volt móka és kacagás, és részünkről némi elérzékenyülés. Meséltek magukról, és meséltünk magunkról, a régi szép és a csúnya új időkről. Köszönjük mindannyiuknak a felejthetetlen élményt!”

Ők azok a művészek, akik a „hivatalos” SZFE-től nem akarták átvenni a díszoklevelet, tiltakozva az egyetem modellváltása ellen.

Korábban arról is beszámoltunk, amikor az SZFE évnyitóján az államtitkár arról beszélt, hogy az egyetem „izgalmas és pezsgő szellemi műhely”, majd átadták a díszoklevelet azoknak, akik nem tagadták meg tiltakozásul az átvételét.


Nyitókép: Facebook

Hozzászólna?

#Kultúra#szfe#freeszfe#aranydiploma#ünnepség#egyetem

Címlapról ajánljuk