Kultúra

Bulizni és barátnőjével nyaralni sem engedi el Kis Grófo a feleségét, állítólag nem is vágyik erre

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 12. 19:33

„Valamit jól csinálunk”, nyilatkozta a zenész.

Szigorúan betartja a roma hagyományokat Kis Grófo és családja. Az énekes tizenkét éve alkot egy párt feleségével, Tündével, akivel három gyermekük született. Arról, miként élnek együtt, Grófo Hajdú Péter Frizbi című műsorában beszélt, amelyet a Blikk szemlézett.

Grófo szerint a jó házasságuk egyik titka, hogy tartják a roma tradíciókat, amelyek a kívülállók számára különös szabályok, ők azonban így boldogok. Hajdú kérdésére, miszerint elengedi-e bulizni Tündét, a mulatós sztár határozott nemmel felelt.

Nem. Nem is vágyik erre. Nyaralni sem mehet el a barátnőivel, ilyen nálunk nincs, nem is vágyik rá a feleségem, ez az igazság. Amiben felnőttünk, amilyen hagyományokat láttunk, azt adjuk tovább a gyermekeinknek is. Nyilván vannak olyan hagyományok, amiket elengedünk, olyanok, amikből elveszünk, hozzáteszünk, de van egy alap mag, amit kötelező megtartani

– árulta el Grófo, és hozzátette, a felesége barátnői mind rokonok. „Ha például van egy barátom, akinek a felesége jól össze tud barátkozni az én feleségemmel, akkor természetesen engedjük őket, ám egyértelmű, hogy mi is családosan megyünk el egy programra. Azt, hogy külön elmenjenek, nem nagyon tudom elképzelni.”

Azt nem tudom elképzelni, hogy külön a lányok menjenek el bulizni. Nagyon fontos, hogy ő sem vágyik erre. Én elmehetnék, de én sem szeretnék. Nekem a zene, a hétvégi koncertek jelentik a szórakozást, nem akarok kimaradni otthonról és reggel hazamenni

– fogalmazott.

Mint az interjúból kiderült, Grófo időnként „besegít” a háznál, de azt már nem tudja, hogy kell mosogatni. „De ha meg kellene oldani, megoldanám. Vannak alapvető dolgok, amikből nem engedünk; reggel, ha felkelnek a gyerekek, roma nyelven köszöntjük egymást. Van olyan hagyomány is, hogy a szoknyája nem lehet mini, térd alatt kell érnie, és ezt házon kívül tartjuk. Strandra járunk, de ha csak lehet, jó messzire megyünk, ahol nem ismernek minket. A fürdőruhára a feleségem fel szokott venni egy hálós valamit.”

A zenész szerint valamit nagyon jól csinálnak, ugyanis a felesége nem azért szült neki három gyereket, mert nem vele képzeli el az életét. 

Hozzászólna?

 

Nyitókép: MTI Fotó: Nyikos Péter

#Kultúra#kis grófo#roma hagyományok#házasság#nők

Címlapról ajánljuk