A Magyarországon forgatott Szegény párák nyerte az Arany Oroszlánt VelencébenVajon felismerünk majd benne néhány helyszínt?
Kultúra

A Magyarországon forgatott Szegény párák nyerte az Arany Oroszlánt Velencében

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 9. 21:48

Vajon felismerünk majd benne néhány helyszínt?

Jorgosz Lantimosz görög filmrendező Szegény párák (Poor Things) című filmje nyerte el szombat este a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Arany Oroszlán-díját.

A Szegény párák Frankenstein történetének kísérleti feldolgozása az amerikai Emma Stone-nal a főszerepben, illetve Willem Dafoe-val és Mark Ruffalóval a további szerepekben. A groteszk mesében Stone egy várandós nőt alakít, akit öngyilkossága után egy tudós újra életre kelt. 

Lantimosz korábbi nagy sikerű filmjei közé tartozik a Kedvenc, a Homár és az Egy szent szarvas meggyilkolása – emlékeztet az MTI.

A legjobb rendezésért odaítélt Ezüst Oroszlánt az olasz Matteo Garrone vehette át Velencében Io capitano című filmdrámájáért, amely két olyan szenegáli fiatalember történetét meséli el, aki Olaszországba próbál menekülni.

A legjobb színész díjával az amerikai Peter Sarsgaardot jutalmazták a Memory című filmben nyújtott alakításáért.

A nagyközönség előtt még kevéssé ismert amerikai Cailee Spaeny nyerte el a legjobb színésznő díját Elvis Presley feleségének megformálásáért a Priscilla című filmben. A 25 éves színésznő a 14 és 29 év közötti Priscilla Beaulieu-Presley szerepét alakította Sofia Coppola filmjében.

A zsűri nagydíját a japán filmrendező, Hamagucsi Rjuszuke kapta Evil Does Not Exist című filmjéért.

Reisz Gábor a Magyarázat mindenre című filmmel nyerte el az Orizzonti (Horizontok) szekcióban a „Legjobb film” díját 

Nyitókép: IMDb

#Kultúra#jorgosz lantimosz#szegény párák#poor things#forgatás#Arany Oroszlán#velence#velencei filmfesztivál

Címlapról ajánljuk