Kultúra

Woody Allen bolondságnak nevezte a cancel culture-t

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 5. 8:03

Amerikában már nem nagyon dolgozhat, lehet, hogy tényleg visszavonul.

Woody Allen interjút adott a Variety magazinnak, annak apropóján, hogy új – sorrendben az ötvenedik – filmjét bemutatták a Velencei Filmfesztiválon.

A lap emlékeztet rá: a 87 éves rendező, aki Franciaországban, francia színészekkel és francia nyelven forgatta a Coup de Change című filmet, egyre nehezebben talál finanszírozókat, Amerikában pedig még ennyi esélye sincs, amióta a régi gyermekmolesztálási vádak a #MeToo-mozgalom révén újra előtérbe kerültek.


A MeToo-ról Allen azt mondta, szerinte minden mozgalom, amely jó szolgálatot tesz, például ez esetben a nőknek, hasznos, de van, amikor az emberek szélsőségekre ragadtatják magukat, amikor mindenáron ügyet akarnak kreálni valamiből. Ilyenkor szerinte a jó szándékból bolondság lesz.

Allen továbbra is határozottan tagadta azokat az először 1992-ben felmerült vádakat, hogy abuzálta volna hét éves korában a nevelt lányát, Dylan Farrow-t. Az akkor lefolytatott hivatalos vizsgálatok szerint a vádak megalapozatlanok voltak, hangsúlyozta Allen.

Arra a kérdésre, hogy úgy érzi-e, hogy a cancel culture eltörölte őt, azt mondta: az egészet bolondságnak tartja, ugyanúgy dolgozik, mint korábban, ami változott, az nem a cancel culture, hanem a filmek forgalmazása miatt van. Belefáradt már a pénzek felhajtásába, mondja Allen, és nem biztos, hogy egy új film kedvéért belekezdene a finanszírozók hajkurászásába.

Nyitókép: Ernesto Ruscio/Getty Images

#Kultúra#woody allen#cancel culture#velencei filmfesztivál#metoo#Dylan Farrow

Címlapról ajánljuk