Kultúra

20 millió dollárra perlik Dua Lipát az egyik slágere miatt

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 2. 15:06

Több mint 20 millió dolláros pert indítottak a világhírű énekesnő, Dua Lipa ellen a Levitating című slágere miatt, aminek a remixeiben a vád szerint jogtalanul használt fel egy hangfelvételt. 

Több millió dolláros szerzői jogi pert indítottak a világhírű énekesnő, Dua Lipa ellen a Levitating című slágere miatt. A vád szerint a háromszoros Grammy-díjas zenész jogtalanul használt fel egy hangfelvételt a számhoz – írja a BBC.

A keresetet Bosko Kante zenész-producer nyújtotta be, aki szerint a sztár engedély nélkül használta fel a dal remixében az egyik, „talk box” nevű effekteszközzel készült zenei felvételét. Dua Lipa és kiadója, a Warner Music Group egyelőre nem reagált a vádakra. A Los Angelesben hétfőn benyújtott jogi kereset szerint

a felperes több mint 20 millió dollár (kb. 7 milliárd forint) kártérítést követel Dua Lipától.

A Levitating egyébként az énekesnő egyik legnépszerűbb száma a 2020-as Future Nostalgia című albumáról. A koszovói albán származású angol énekesnő állítólag engedélyt kapott arra, hogy az eredeti zenében használja Bosko felvételét, de az abból készült remixekre már nem. A BBC megjegyzi: nem ez az első eset, hogy Dua Lipa ellen szerzői jogi lépéseket tesznek a Levitating miatt, korábban egy Artikal Sound System nevű reggae-formáció is beperelte az énekesnőt.

Nyitókép: Maja Smiejkowska / Reuters

#Kultúra#dua lipa#szerzői jog#per

Címlapról ajánljuk