Kultúra

Orbán Balázs szerint csak ingyenreklámot akarnak azok az írók, akik a Libri felvásárlása miatt tiltakoznak

rtl.hurtl.hu

2023. július 27. 13:01

A miniszterelnök politikai tanácsadója szerint akiknek jól megy a szekért, azok most reálisan látják a helyzetet.

A kormányközeli Mandinernek adott interjút Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai tanácsadója és a Librit felvásárló Mathias Corvinus Collegium (MCC) kuratóriumi elnöke. Orbán az interjúban többek között arról is beszélt, hogy szerinte kik tiltakoznak az MCC szerepvállalása ellen a leginkább:

Úgy látom, azok az írók balhéznak most elsősorban, akiknek az eladási számai rosszul állnak, és jól jön nekik az ingyenreklám. Akiknek az eladási számai rendben vannak, még ha nem értenek is egyet a kormány politikájával, nem csapnak extra hírverést, normálisan közelítik meg a kérdést

– mondta Orbán Balázs, aki szerint továbbra is azok a kötetek lesznek a polcokon, amelyek olvasói igényre tarthatnak számot. Úgy fogalmazott, hogy „amelyek meg nem, azok nem lesznek a polcon – ez talán változás egyesek szemében”.

Arra a felvetésre, miszerint Deák Dániel könyvei a legfelső polcon foglalnak-e majd helyet, azt válaszolta: „ha jók és keresettek, akkor mindenképp”.

A Libri átalakulásával korábban az RTL Híradója is foglalkozott:

 

Nyitókép: Orbán Balázs az MCC kuratóriumi elnöke, a miniszterelnök politikai igazgatója beszédet mond a Mathias Corvinus Collegium (MCC) második nemzetközi médiakonferenciáján 2023. január 25-én. – Fotó: Bruzák Noémi / MTI

#Kultúra#orbán balázs#Libri#tanácsadó#fólia#író

Címlapról ajánljuk