Kultúra

A túl nagy szabadság tehet erről: Szikora Róbert betiltaná Alice Cooper koncertjét

rtl.hurtl.hu

2023. június 18. 10:35

Szerinte ma is szükség lenne ORI-ra, ami a Kádár-rendszerben meghallgatta a dalok szövegét, és cenzúrázta, amit károsnak talált.

Szikora Róbertet a Ripost kormányközeli bulvárlap Alice Cooper budapesti koncertje kapcsán kérdezte meg. A zenész nem volt jó véleménnyel Cooperről: el is mondta, hogy mi a baja vele. „Nem hiszem el, hogy ez most újra megtörténhet, teret adunk egy újabb ilyen lénynek” – kezdi Szikora, aki szerint Alice Cooper és Marylin Manson is elképesztően károsak.

Szellemi fertőzést hoznak hazánkba, most ez a lény lesz a szellemi fertőzés gócpontja, vagyis a koncert. A fiatal kamaszok, akik roppant fogékonyak, elhiszik nekik, hogy az a jó, amit ők képviselnek.

Ezeknek a tiniknek még nincs kialakult stílusuk, de ez megfogja őket, mert más, különc, különleges. Pedig ez is olyan, mint a háború, nemcsak az ember testét, a lelkét is megöli! Mint az éhes oroszlán, köröz az emberek felett, nézi, kit vigyen el!

– mondja Szikora Róbert.

Az R-GO frontembere szerint a túl nagy szabadság tehet arról, hogy ez a koncert most létrejöhet. Beszélt arról is, hogy ma már nincs ORI, aki meghallgatta a dalok szövegét, ha valamit károsnak találtak, azt cenzúrázták.

Mert igenis itt a példa, szükség lenne rá, mert így is annyi minden szenny ömlik a fiatalokra! Ezt is be kellene tiltani, mint ahogy kellett volna annak a másiknak is a koncertjét, aki miatt még misét is hirdettem a Mátyás templomban! Végtelen károsak ezek. Ha nem lennék keresztény, akkor tudnék vele mit csinálni!

– mondta a zenész.

Az eredeti cikk a Ripost oldalán már nem érhető el, nem tudni, hogy technikai okok miatt nem lehet elolvasni vagy eltávolították, de a Google eltárolta.

Nyitókép: Szikora Róbert és az R-Go lép fel a Szent István-napi rendezvénysorozathoz kapcsolódó Retro Tabán koncerten 2021. augusztus 19-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

#Kultúra#szikora róbert#r-go#alice cooper#koncert#betiltás#cenzúra#keresztény

Címlapról ajánljuk