Kultúra

Átadták a Tony-díjakat, tarolt Tom Stoppard darabja, a bécsi zsidókról szóló Leopoldstadt

rtl.hurtl.hu

2023. június 12. 6:58

A világhírű drámaíró nemrég exkluzív interjút adott az rtl.hu-nak

Átadták az amerikai színházi világ legrangosabb elismeréseit, a Tony-díjakat, ami ugyanaz a színháznak, mint az Oscar-díj a filmvilágnak, írja a Guardian.

A legjobb színdarab Tom Stoppard Leopoldstadt című darabja lett, a világhírű szerző nemrég exkluzív interjút adott az rtl.hu-nak.

„A Leopoldstadtot bemutatták Bécsben is, és hamarosan Izraelben is játszani fogják, de az az érzésem, a darab igazán New Yorkban talált otthonra. New York jelentős zsidó közönséggel rendelkezik, holokauszttúlélőkkel és másodgenerációs túlélőkkel, úgyhogy dacára a bécsi és az izraeli bemutatóknak, azt hiszem, New York a darab természetes otthona. Erős érzelmeket váltott ki az amerikai bemutató, erősebbeket mint Londonban” – nyilatkozta többek között Stoppard az rtl.hu-nak.

A Leopoldstadt nyerte a legjobb rendező (Patrick Marber) és a legjobb férfi mellékszereplő (Brandon Uranowitz) díját s. 

A legjobb musical a Kimberly Akimbo, a legjobb drámai színész Sean Hayes (Good Night, Oscar), a legjobb musical-színésznő Victoria Clark (Kimberly Akimbo), a legjobb drámai színésznő Jodie Comer (Prima Facie), a legjobb musical-színész J Harrison Ghee (Some Like It Hot) lett.

Nyitókép: Jenny Anderson/Getty Images for Tony Awards Productions

 

#Kultúra#tom stoppard#Tony-díj#leopoldstadt#new york

Címlapról ajánljuk