Kultúra

Nem mutatják be a Pesti Színházban a Magyarország megosztottságáról szóló darabot, az író gyávaságról beszél

rtl.hurtl.hu

2023. június 6. 18:32

A színház szerint viszont nem készült el időre a szöveg.

Nem mutatja be a Pesti Színház Székely Csaba drámaíró új darabját, a Kalandfilmet. A színház hivatalosan azzal indokolta döntést, hogy a magyar társadalom megosztottságáról mű nem készült el a június 1-i határidőre, Székely szerint azonban gyávaságról van szó.

A Kincses Réka által rendezett darabot ősszel mutatták volna be. Azért nem lett kész határidőre a teljes szöveg, mert az személyes történetek és improvizációk alapján, a próbák során íródott. „Ami normális esetben nem lenne baj, hiszen a bemutató csak négy hónap múlva lett volna. A színház vezetése most ezt a csúszást használja ki, és a színház jogászai által összeállított levél értelmében engem terhel minden felelősség a meg nem valósuló bemutató miatt”, közölte Székely. Az író szerint azután döntött a lemondás mellett a színház vezetése, miután elolvastak egy félkész szöveget.

Facebook-posztjában azt írta: „Szeretném itt tisztázni, hogy bármi is lesz majd a hivatalos kommunikációban, a valódi ok nem más, mint a gyávaság”. Hozzátette: „Fontosnak tartom megjegyezni, hogy ez az előadás nem akarta mélyíteni az árkokat. Sőt. Hogy szókimondó volt? Naná. Ilyen a stílusom. Azt hittem, pont ezért kértek fel engem. Jó volt egy rövid ideig elhinni, hogy egy ilyen bátor, szabad, szókimondó előadás megvalósulhat a mai Magyarországon, egy polgári színházban. Szeretettel fogok gondolni mindenkire, aki részt vett benne”.

Nyitókép: Facebook

#Kultúra#pesti színház#kalandfilm#dráma#író#bemutató#lemondás

Címlapról ajánljuk