Kultúra

Vágó István fia elárulta: barátai titokban búcsúztatták el a kvízmestert

rtl.hurtl.hu

2023. május 18. 6:29

Elmesélte a szívszorító részleteket.

Titokban búcsúztatták el Vágó István barátai a legendás kvízmestert, mesélte a műsorvezető fia a Blikknek. Vágó Péter azt mondta: a búcsúztatás kedden történt, és „egy érzelmi kavalkád volt az egész délután”.

Azt mondta: „Egyrészt természetesen nagyon fájdalmas volt, hiszen még mindig próbáljuk anyuval együtt felfogni azt, hogy apu nincs többé. Közben pedig nagyon feltöltődtünk attól a sok szeretettől, amit kaptunk a barátoktól: megható volt látni, mennyi embernek jelentett nagyon sokat”.

Arról beszélt, hogy temetés egyelőre nem lesz, ám ennek okát nem részletezte. A keddi alkalomról még azt mondta el: „Bármerre néztem az étteremben, a régi barátok sztoriztak egymásnak apuról, és persze, néha kicsordult egy-egy könnycsepp, míg máskor nevetve idézték fel az emlékeket. Az egyik legmeghatóbb pillanat az volt, amikor Gerendás Péter elénekelt egy dalt, amelyet kifejezetten neki írt, s arról szólt, hogy mennyire szívesen felhívná”.

A búcsúztatón közel száz ember jelent meg, akik Vágó halála óta mindenben a család mellett állnak. Vágó Péter szerint ez édesanyjának különösen nagy segítség, hiszen egy olyan embert vesztett el, akivel 43 évet töltött együtt közösen. „Büszke vagyok anyura, mert nagyon erős, de azért vannak nagyon nehéz pillanatok” – tette hozzá Vágó Péter.

Vágó István nyilvános búcsúztatója a mai napon lesz a Demokratikus Koalíció szervezésében. Itt bárki leróhatja majd tiszteletét a legendás kvízmester előtt, aki az RTL képernyőjén is maradandót alkotott:

Nyitókép: rtl.hu

#Kultúra#vágó istván#búcsúztatás#gyász

Címlapról ajánljuk