Kultúra

Vágó István felesége elárulta, miben halt meg a tévés legenda: Ha éppen a műtőasztalon feküdt volna, akkor sem tudták volna megmenteni

rtl.hurtl.hu

2023. május 16. 9:44

Vágó István tragikus hirtelenséggel hunyt el.

 Vágó Juditot a Kiskegyed idézte férje hirtelen halálával kapcsolatban.

A 74 évesen elhunyt műsorvezető özvegyét is váratlanul érte férje rosszulléte, mivel elmondása alapján a baleset előtt pár perccel még nem volt jele a közelgő tragédiának:

A halála előtt, még este tíz órakor is itthonról internetezett, Facebookon levelezett az ismerőseivel, barátaival. Majd csak annyit mondott, hogy fáj valamije, és hirtelen összeesett… 

– mondta Vágó Judit, aki ekkor olyan sokkos állapotba került, hogy a segélyhívó másik oldalán lévő diszpécser nyugtató szavai nélkül lehet, hogy arra is képtelen lett volna, hogy segítséget hívjon.

Vágó István a halála előtti időszakban a felesége unszolására kardiológusnál és tüdőszűrésen is járt, ahol negatív eredményeket kapott.

Sokan azt gondolták, szívinfarktusban halt meg. Ha ez lett volna, és nem ment volna el a vizsgálatokra, akkor én abba beleőrültem volna. De nem ez történt, nem ez volt a baj. Nála egy hasi aorta robbant szét, már a kiérkező mentősök sem tudtak rajta segíteni. Most csak azt bánom, hogy miért nem vittem el egy hasi ultrahangra is, de soha nem fájt a hasa és eszembe se jutott ilyesmi. És egyébként azt mondják az orvos barátaink: ha ez meg is lett volna, akkor sem biztos, hogy láttak volna valamit, sőt, ha éppen műtőasztalon feküdt volna, akkor sem tudták volna megmenteni.

Vágó István nyilvános búcsúztatása május 18-án 17 órakor lesz Budapesten a Szent István parkban.

Vágó István tavaly az RTL huszonöt éves születésnapja alkalmából adott interjút az rtl.hu-nak, amiből akkor csak egy rövid részletet láthattak a nézők. Itt megnézheti a teljes beszélgetést:


Nyitókép: RTL

#Kultúra#vágó istván#halál#feleség#vizsgálat#műtét

Címlapról ajánljuk