Kultúra

Sikerült megzenésíteni a rekorder magyar inflációt

rtl.hurtl.hu

2023. március 31. 11:51

A Bankrupt legújabb száma valószínűleg nem lesz Orbán Viktor kedvence. 

„Ha munkával keresed a pénzed, és nem a komornyik intézi helyetted a bevásárlást, biztos ismerős az élmény, amikor már nyúlnál a kedvenc kajádért, de érzékeled az új árát, megáll a kezed a levegőben, és inkább elköszönsz tőle egy mélyről felszakadó káromkodás kíséretében” – így vezeti fel a Bankrupt punkegyüttese legújabb közéleti számát, amely dalba foglalta az Európa-rekorder magyar inflációt.


„A hülyeség ára” című szerzemény a hazai bevásárlások szívrohamközeli állapotát idézi, de odaszól az Orbán-kormánynak is, amikor a drágulások felelőseit keresi. A zenekar két legnépszerűbb száma egyébként a szeptemberben debütáló „Keresett a Feri”, valamint a decemberben kijött „Viktorland”.

Két hete egyik példaképünk, a Damned előtt játszhattunk a telt házas A38 hajón. Itt a gitáros Captain Sensible a teljes ráadás blokkot Bankrupt pólóban nyomta le, és még külön meg is dicsért minket a színpadon, meg később a közösségi oldalain is. Most már tudjuk, mit érezhet Viktor, amikor Vlagyimir megveregeti a vállát.

– számoltak be mostani helyzetükről a zenekar tagjai a Blikknek

A feltörekvő formációnak egyre több helyen sikerül fellépni: ugyan zömmel Budapesten zenélnek, nemrégiben még Bécsbe is kaptak meghívást.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

#Kultúra#infláció#dal#punk#együttes#zenekar

Címlapról ajánljuk