Kultúra

Magyarul játsszák a Meseország-darabot, csak éppen Bécsben

rtl.hurtl.hu

2023. március 19. 11:34

Bábokkal és élő szereplőkkel állította színpadra a SVUNG – Bécsi Magyar Színház a Meseország mindenkié című gyűjtemény három meséjéből készített átiratot, írta meg a Telex. A színház 2016 óta működik független színtársulatként, a kint élő magyarokat megszólítva.

 A Labrisz Leszbikus Egyesület kiadásában 2020-ban megjelent Meseország mindenkié című mesekönyv a leggyakoribb olvasatban érzékenyítő – más olvasatban homoszexuális propaganda, megint más olvasatban pedofil – antológia. Külföldi kiadásának támogatása miatt Demeter Szilárd a Petőfi Kulturális Ügynökség egyik kuratóriumát is feloszlatta.

A lap szerint a független társulat a bábjátékban a szexuális másság, a fogyatékkal élők és az etnikai hovatartozás témájához nyúlt bátor kézzel.

Pille Tamás rendező eredetileg Magyarországon szerette volna bemutatni a darabot, de a színházak, melyeket az adaptáció ötletével megkeresett, nem vállalták a kockázatot, vélhetően azért, mert tartottak az állami támogatások megvonásától.A premiert szombaton tartották Bécsben. A közönség egy része Budapestről érkezett, a nézők többség azonban bécsi magyar. Kevés gyereket lehetett látni a nézőtéren.

A könyvről többet is megtudhat az RTL Híradó riportjából: 


 

 

#Kultúra#meseország mindenkié#svung#bécs#színház

Címlapról ajánljuk