Kultúra

Nem jogsértő összemosni a pedofíliával a homoszexualitást – állítja a Fővárosi Ítélőtábla

Mohos MátéMohos Máté

2022. február 1. 19:37

Másodfokon pert vesztett a Labrisz Leszbikus Egyesület.

A bíróság szerint nem sértette meg a Magyar Nemzet a Labrisz Leszbikus Egyesület jó hírnevét azzal, hogy pedofilnak titulálta lapjain a Meseország mindenkié című könyvet. A mesekönyv történetei a sokszínűséggel – így a fogyatékkal élőkkel, a menekültekkel és a melegekkel is – foglalkoznak.

A lap 2020 október 12-én – pár nappal Orbán Viktor hasonló témájú interjúja után a Kossuth rádióban – közölte Németh György szociológus-közazdász írását. Ő azt írta:

A Meseország mindenkié című könyvet a pedofíliához, a Labrisz Leszbikus Egyesületet pedig egy pedofil szervezethez hasonlóan kell megítélnünk. Mert végül is erről van szó.

Ezért perelt a Labrisz, akik – természetesen – a lehető legmélyebben elítélik a pedofíliát, illetve a gyermekekkel szemben elkövetett szexuális bűncselekményeket. Első fokon nyertek is tavaly novemberben, most viszont a Fővárosi Ítélőtábla ellenük döntött.

A egyesület jogi képviseletét ellátó Helsinki Bizottság szerint az ítélőtábla „szóbeli indoklásában kitért arra, hogy a miniszterelnök is lát kapcsolatot a homoszexualitás és a pedofília között, és a Magyar Nemzet cikke nem tett mást, mint erre hozott tudományos bizonyítékokat”.

A bíróság még úgy is érvelt: a pedofília, és a Meseország mindenkié is bántja a gyerekeket, ezért a párhuzam nem lehet sértő.

Másfél éve próbálnak besározni minket. De itt nem csak rólunk van szó. A népszavazási kampányban a miniszterelnök azóta is megtévesztő módon mossa össze az iskolai szexuális felvilágosítást, a homo- és transzszexualitást a pedofília bűncselekményével, miközben tudjuk, hogy ezen bűncselekmények nagy része a családon belül történik, és többségében a gyerekek heteroszexuális felnőtt hozzátartozói követik el. – mondta Rédai Dorottya, a Labrisz ügyvivője. 

A Meseország mindenkié című könyvvel korábban az RTL Híradó többször is foglalkozott.

Nyitókép: RTL Híradó

 

 

#Kultúra#meseország mindenkié#labrisz#per#magyar nemzet#jó hírnév

Címlapról ajánljuk