Reviczky Gábor daganatos beteg, visszautasítja a kemoterápiátRTL.hu – Reviczky Gábor daganatos beteg, visszautasítja a kemoterápiát
Kultúra

Reviczky Gábor daganatos beteg, visszautasítja a kemoterápiát

rtl.hurtl.hu

2023. március 10. 5:21

Megtiszteltetésként élte meg Reviczky Gábor, hogy a Halhatatlanok Társulatának tagjai közé jelölték. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész a Blikknek elmondta: prosztatarákkal küzd, aminek egy agresszív fajtája támadta meg a szervezetét, ám szerencsére úgy tűnik, sikerült időben elvégezni a műtétet.

Hozzátette: nagyon hálás dr. Gáti Zsoltnak, aki megvizsgálta és megműtötte. „Sajnos, tipikus férfibetegség ez, sokan nem is járnak vizsgálatra, mert kellemetlen. Ezzel én is így voltam. Még évekkel ezelőtt, amikor szűrővizsgálaton jártam, nagyon rossz élmény volt, de innen üzenem a férfi társaimnak, hogy negyven fölött mindenképp keressék meg azt az orvost, aki kíméletesen vizsgál, mert sajnos nagyon gyakori a prosztatagyulladás, ami a rák előszobája lehet.”

Nem voltak olyan panaszai, azonban mint kiderült, nála is évek óta jelen lehetett már a betegség, tünetmentesen. Reviczky Gábor elmondta: noha a betegség agresszív fajtájáról van szó, az operációt követő CT- és MRI-vizsgálatok szerint nincs áttét a szervezetében.

Reviczky Gábor most egy speciális vizsgálatra, egy úgynevezett PET CT-re vár, ami után eldől, milyen utókezelésre számíthat.

Sugár- vagy kemoterápia jöhet szóba, ám mivel itthon nincs még célzott kemoterápia, a kemót vissza fogom utasítani. Sajnos, a nem célzott kezelés az egész szervezetet érinti, remélem, erre nem lesz szükségem, elég lesz a sugárkezelés

– fogalmazott.

Nyitókép: Cseke Csilla / MTI

#Kultúra#reviczky gábor#daganatos betegség#betegség#kemoterápia

Címlapról ajánljuk