Kultúra

Mark Wahlberg nagyböjti tippeket ad egy katolikus applikáción

rtl.hurtl.hu

2023. március 5. 14:52

A mélyen vallásos színész is tartja a nagyböjtöt.

Böjtölési tippeket ad nagyböjt alkalmából Mark Wahlberg a Hallow nevű katolikus imaapplikáción, adta hírül a Christian Post. A színész nemrég a Today Show című műsorban is beszélt a nagyböjti időszakról, valamint katolikus hitéről.

Az 51 éves színész az applikáció nagyköveteként hamvazószerdán jelent meg a műsorban, ahol még jól látszott a homlokára pingált kereszt is. Arról beszélt: „Több eleme is van a böjtölésnek. Szerintem először azt kell megérteni, hogy ha problémáid vannak az étkezéssel, akkor mással kell böjtölni. Isten tudja, mik azok a dolgok, amiktől el akar szakítani.”

A színész a fegyelemről és a különböző böjtölési stratégiákról is oktat az appon keresztül. Ő maga hamvazószerdán és pénteki napokon csak egyszer étkezik, és kerüli a húst. Azt mondta, azért tartja a nagyböjtöt, mert az segít fegyelmet adni neki, ami nagyon fontos az életében.

A négygyerekes családapa arról is beszélt, hogy nem erőlteti rá a vallást gyerekeire, hanem azt akarja, hogy „természetes módon” találjanak rá a hitre. A színész nemrég az általa producerként is jegyzett Stu atya című életrajzi filmben is vallásos üzenetet akart közvetíteni rajongóinak.

Nyitókép: Today Show

#Kultúra#mark wahlberg#nagyböjt#applikáció#böjt#katolikus

Címlapról ajánljuk